Sonkajärven Eukonkannon yleisö yllätettiin täysin venäläisnimillä

Kuuma aurinko porotti hellittämättä, kun kaikkiaan 35 paria taisteli Eukonkannon MM-tittelistä lauantaina Rutakon areenalla.

Katsomontäysi yleisö tuli viime hetkillä yllätetyksi, kun ennakkosuosikit, viime vuoden MM-voittaja Ville Parviainen eukkonsa Janette Oksmanin kanssa ja moninkertainen MM-mestari Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen jäivät venäläisparin Dimitriy Sagalin ja Anastasia Loginovan taakse.

Moskovalaiset rynnistivät 253 metrisen kisaradan huimalla 1.02,78 loppuajalla.Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen jäivät voittajista viiden sekunnin päähän ajalla 1.07,07.  Pronssista käytiinkin kärkikolmikossa tiukin taisto, sillä Ville Parviaisen ja Janette Oksmanin ajaksi kirjattiin vain reilun sekunnin erolla 1.08,53.

Pohjois-Amerikan sikäläisen Eukonkannon voittajapari Jesse Wall ja Christine Arsenault jätettiin kisassa kuudensiksi ajalla 1.19,30. Jesse Wall iloitsi erityisesti voitostaan, sillä hän oli reilu vuosi sitten pahassa vuorikiipeilyonnettomuudessa eikä kyennyt kävelemään kolmeen kuukauteen.

Perjantaina sprinttikisan voittanut ja sonkajärveläisyleisön oma ennakkosuosikki Joni Juntunen jäi parinsa Jaana Haavikon kanssa 12:ksi loppuajalla 1.31,37.

 

Voitostaan pökertynyt voittajapari kertoi harrastaneensa lajia jo pitemmän aikaa.

– Siellä me Moskovan puistoissa yhdessä juoksentelemme, pienikokoinen Anastasia Loginova kertoi.

Eukonkannon harjoitteluunsa pari paneutuu tosissaan. Monipuolinen liikunta voimaharjoitteluineen kuuluu arkeen.

– Eukonkantoa harjoittelemme ainakin viisi kertaa viikossa.

Sonkajärven kisapäivään pari kertoi valmistautuneensa ainakin nukkumalla paljon.

– Olemme vain unelmoineet voitosta ja nyt se on totta!, pari hehkutti hikisen urakkansa jälkeen.

Voitonhuumassaan venäläiset eivät ihan heti osanneet kertoa aikovatko tulla taas vuoden kuluttua Sonkajärvelle. Paikallisiin ihmisiin ja tapahtumaan he ainakin ovat kovin ihastuneita.

 

Eukonkanto-areenan yleisölle riitti näkemistä ja kokemista koko kilpailun ajan. MM-radalla nähtiin lähtijöitä niin lähinaapurimaista kuin toiselta puolen maapalloa.

Kisan huumoriosaston kohokohdasta piti huolen muun muassa viimeiseksi sijoittunut pari, Sri Lankasta alunperin lähtöisin oleva Mohantjith Sudirikku Hannadige ja hänen kemioläinen parinsa Heidi Okker. Sitkeyttä ei sympaattiselta parilta puuttunut ja maaliviiva ylittyi reilun neljän minuutin ajassa.

– Tavoitteenamme olikin tulla viimeiseksi!, kuului iloinen ilmoitus maaliviivalla.

Viro on aina ollut innokas Eukonkannon osanottajamaa ja niin tälläkin kertaa. Väike-Maarjasta matkanneet Hans Kruusamägi ja Maris Körgmäe edustivat maataan tyylillä ja sydämellä.

Eukonkannon joukkuemestaruus Sonkajärvelle

Uusimmat

Viihde

Mikä on puujalkavitsi? Veikko vastaa

19.11.2018 Sutkaus

Kun on morkkis ja masentaa: AA-PUU-VA Miss Suomi Alina Voronkova!

Alina Voronkova: "Olen reippaasti ilmoittanut, että pitäkääpä minut mielessä"

18.11.2018 Sutkaus

Kuopion musiikkilukio 50 vuotta

17.11.2018 Sutkaus

16.11.2018 Sutkaus

15.11.2018 Sutkaus

14.11.2018 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.