Soolokeikoilla voi kokeilla enemmän

Vanhassa kotikaupungissaan Kuopiossa Risto Ylihärsilä nähdään tänään lauantaina soolokeikailla Pannuhuoneella. Hän kertoo, että bändin kanssa keikkaillessa on helpompi heittäytyä, mutta soolona pystyy kokeilemaan enemmän.

–Jos tulee joku asia mieleen, sen pystyy tekemään välittömästi, eikä tarvitse ruveta ottamaan mitään katsekontaktia ja käyttää montaa hyvää sekuntia hukkaan siihen, että kaikki ymmärtäisivät, että nyt tehdään jotain muuta.

Uransa alkuvaiheiden pahasta esiintymisjännityksestä Ylihärsilä on päässyt eroon jo useampi vuosi sitten.

–Olen ollut kateellinen J. Karjalaiselle siitä, että heillä tuntuu olevan lavalla mukavaa, ja me taas ollaan ihan kauhuissamme ja hakataan soittimia henkemme edestä. Nyt tuntuu, että on päässyt vähän samantyyliseen tilanteeseen.

Pelkästään positiivinen asia jännityksen katoaminen ei kuitenkaan ollut, koska jännitys oli ollut iso osa Riston keikkoja. Saadakseen pelastettua osan alkuaikojen peloista bändi päätti, ettei keikoilla enää noudateta tuttuja sovituksia.

–Lavalle ei voi vain mennä soittelemaan ja katselemaan, vaan pitää olla hetkessä ja kuunnella mitä toiset tekevät ja reagoida siihen. Se toi riittävän jännityksenkaltaisen tilan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ylimielisyyttä vältellen