Suomalaiset rokkarit osallistuivat Veikkauksen X-lehden paljastavaan laulukokeeseen – ei kaikua, autotunea tai säestystä

Joukko Suomen menestyneimpiä miesrokkareita on antanut paljaan ääninäytteensä Veikkauksen X-lehdelle. Laajassa artikkelissa Jouni Hynynen, Toni Wirtanen, Risto Ylihärsilä ja Pertti Neumann kertovat suhteestaan laulamiseen ja laulutaitoon.

Lehden artikkeli alkaa sanoilla "Laulu on rockyhtyeen tärkein elementti, mutta Suomessa rockbändin mieslaulajan ei tarvitse osata laulaa myydäkseen satojatuhansia levyjä".

Lehden haastattelemat rokkarit myöntävät itsekin, etteivät ole teknisesti hyviä laulajia. Esimerkiksi Neumann korostaa olevansa ensisijaisesti poptähti, ei laulaja. Poptähteys puolestaan tarkoittaa pokkaa olla lavalla ja ennen kaikkea taitoa tehdä tarttuvia sävellyksiä.

– On minulle sanottukin, että ei tuota sun laulua oikein kestä, mutta kun biisit on niin hyviä, niin pakko kuunnella, Neumann sanoo haastattelussa.

.

Hynynen puolestaan kuvailee laulamistaan seuraavalla tavalla.

– Se on sellaista mörinää ja määkimistä. En ole koskaan ajatellut, että haluaisinkaan olla teknisesti erityisen hyvä. Ei se ole oleellista. Laulamisessani on muita arvoja.

Uusimmat

Viihde

20.04.2019 Toivanen

20.04.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uusi podcast: Kuuntele, kun kuplivan vallaton Porokka & Poutiainen vie nettikirppisten hulluun maailmaan

Tiedätkö pääsiäismunien historiasta? – Testaa tietosi visassa

19.04.2019 Sutkaus

19.04.2019 Toivanen

18.04.2019 Sutkaus

Olli Herman Ilta-Sanomissa: "Kun Savon sydämessä värjäsi hiuksiaan ja laittoi naamaansa meikkiä, niin kyllä siinä sai tottua homotteluun"

17.04.2019 Toivanen

17.04.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.