Suomalaisten suosikkisarjakuva on nyt luettavissa Savon Sanomien verkkosivuilla – Pertti Jarlan agentti kertoo, miksi Fingerpori on niin suosittu

Savon Sanomien verkkopalvelussakin on viime viikon lopulta alkaen voinut lukea suosittua Fingerpori-sarjakuvaa. Savon Sanomat pyysi piirtäjä Pertti Jarlan agenttia Reijo Rouvista kertomaan, mikä tekee Fingerporista niin suositun.

– En varmasti pysty sanomaan tyhjentävää vastausta, mutta yksi asia on nokkeluus. Sarjakuvassa puskista kerrotaan asioista, joita ei voi suoraan sanoa. Sitten Fingerporissa mennään ikään kuin sellaisella reunalla, että voiko tästä asiasta puhua ollenkaan, Rouvinen analysoi.

Lue myös: 16.4.2019 Fingerpori
 

Hän muistuttaa, että suomalaiset osallistuvat Fingerporin ideointiin.

– Sarjakuva on ikään kuin koko kansan projekti. Strippejä lukiessa tulee ahaa-elämys tai sitten ei. Fingerpori on haastava lukijalle, mikä on myös yksi sen salaisuus, Rouvinen selittää.

Fingerporia voi lukea Suomessa noin 45 julkaisussa. Savon Sanomien verkon stripit ovat vähintään kaksi vuotta vanhoja.

– Yleensä 90 prosenttia vitseistä unohtuu parissa vuodessa muistitutkimuksien mukaan, Rouvinen selvittää.

Hän ei osaa sanoa tyhjentävää selitystä sille, miksi suosittujen strippien eli yksirivisten lehtisarjakuvien vaihtuvuus on niin vähäistä.

– Osittain kai se johtuu siitä, että suosittua strippiä aletaan seurata ja sitä halutaan saada jatkuvasti lisää. Täytyy myös muistaa, että sarjakuvien määrä on sanomalehdissä vähentynyt noin 25 prosenttia esimerkiksi tabloidiuudistuksen jälkeen. Lehden on entistä vaikeampi uusia sarjakuvatarjontaansa.

Pääset lukemaan Fingerporia tästä linkistä.

Uusimmat

Viihde

20.04.2019 Toivanen

20.04.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uusi podcast: Kuuntele, kun kuplivan vallaton Porokka & Poutiainen vie nettikirppisten hulluun maailmaan

Tiedätkö pääsiäismunien historiasta? – Testaa tietosi visassa

19.04.2019 Sutkaus

19.04.2019 Toivanen

18.04.2019 Sutkaus

Olli Herman Ilta-Sanomissa: "Kun Savon sydämessä värjäsi hiuksiaan ja laittoi naamaansa meikkiä, niin kyllä siinä sai tottua homotteluun"

17.04.2019 Toivanen

17.04.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.