Suoraan sanottuna tunnen häpeää

Teinitähti Robinin ja ysäribändi Aikakoneen hiteistä tunnettua säveltäjä-tuottajaa Maki Kolehmaista eivät nappaa kaikki nykyhitit, kuten korealaisen poplaulajan Psy:n Gangnam style.

–Tämänkaltaisia erikoisuuksia tulee aina välillä. Suoraan sanottuna tunnen kuitenkin häpeää. Vanhempi mies hokemassa stereotyyppistä englanninkielen lausetta, hän naurahtaa.

–Tietääköhän kukaan, mitä biisissä muuten lauletaan, Kolehmainen pohtii.

Kuten villitykset yleensä, Gangnman stylenkin suosio perustuu Kolehmaisen mukaan ryhmäpaineeseen: Kun muut kuuntelevat biisin Youtubesta, niin sitten minäkin.

-–Kappaleessa on tuttuja elementtejä 90-luvulta. Se tuo mieleen vuosien takaisen Dragostae din tein, huomauttaa Kolehmainen.

 

Niinistö-biisi muistetaan vielä

 

Aina eivät ole Kolehmaisenkaan kappaleet saaneet kansaa hurraamaan. Presidentinvaalien ratkettua Kolehmaisen Kurrelle tekemä Sauli Niinistön kannatuskappale Kuuden vuoden kuuliaisuus sai paljon lokaa päälleen. Se rankattiin muun muassa "vuosisadan paskimmaksi biisiksi".

Kolehmainen ei kuitenkaan ollut loanheitosta moksiskaan.

–Pika-aikataululla tehdyn biisin taustalla ei ole suurta ajatusta, vaan Kurre halusi vain antaa ystävilleen, Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle heille omistetun biisin. Tein kappaleen päivässä ja lähetin sen sanoittajalle, Kolehmainen sanoi Voicen haastattelussa helmikuussa.

–Rankka palaute ei minua haittaa. Musiikintekijälle on tärkeää, että ihmiset huomaavat hänen tekemisensä. On niitä, jotka tykkäävät ja niitä, jotka eivät tykkää. Ei sitä tarvitse kuunnella, jos ei halua. Minusta palautteita on ollut hauska lukea, hän lisäsi Voicen haastattelussa.

Nuoret miehet, huomio!

Uusimmat

Viihde

21.03.2019 Sutkaus

20.03.2019 Toivanen

20.03.2019 Sutkaus

19.03.2019 Sutkaus

19.03.2019 Toivanen

18.03.2019 Sutkaus

Putous teki sen taas

Ville Valo sai Savon väen sekaisin – Muhkea kuvasarja Kuopion loppuunmyydyltä keikalta

17.03.2019 Sutkaus

16.03.2019 Toivanen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.