Suosittu bloggaaja aloittaa Savon Sanomien kolumnistina

Yksi Suomen suosituimmista bloggaajista, Anna Vanhanen, 27, aloittaa Savon Sanomien kolumnistina lauantaina 19. maaliskuuta. Kolumnistiksi ryhtyminen on uusi aluevaltaus Vanhaselle, joka on kirjoittanut Mungolife-lifestyleblogiaan vuodesta 2008.

– Olen todella innoissani, mutta samalla peloissani. On hyvin eri asia kirjoittaa kolumnia kuin blogia. Pelkään, että suorapuheisuuteni saattaa saada minut kiipeliin. Toisaalta, eikös savolaiset ole aika suoraan puhuvaa kansaa, niin ehkä minua ei naureta heti pihalle? Vanhanen pohtii sähköpostin välityksellä.

Vanhasen kolumneja julkaistaan joka toinen lauantai sekä painetussa lehdessä että SSblogit-blogipalvelussa.

– Haluaisin kirjoittaa aika paljon erilaisista yhteiskunnallisista ja kulttuuriin liittyvistä erityispiirteistä. Aion keskittyä enemmän mielipidepuoleen ja vähemmän pinnallisiin aiheisiin.

Viime syksystä Kuopiossa avopuolisonsa kanssa asunut Vanhanen kertoo viihtyvänsä kaupungissa ”erinomaisesti, jopa yllättävän hyvin”.

– Tykkään Kuopiosta, tämä on kivan rauhallinen kaupunki. Olen löytänyt kivan työpaikan, muutamia kavereita ja ystäviä ja muutaman hyvän ravintolan tästä kaupungista. Se riittää jo oikein mukavaan arkeen, varsinkin kun sitä viettää oman elämän parhaan tyypin kanssa

Vanhanen myöntää, että muuttopäätös olisi ollut vaikeampi, jos hänellä olisi ollut unelmien työpaikka Helsingissä.

– Bloggaamista pystyin jatkamaan täältäkin. Minulle tärkeintä oli saada asua rakastamani miehen kanssa. Vaakakupissa oli paljon enemmän perusteluja tänne muutolle kuin Helsingissä jatkamiselle.

Helsingin lisäksi Vanhanen on asunut muun muassa Lontoossa ja Gold Coastilla Australiassa. Vaikka hyppäys isoista kaupungeista Kuopioon oli suuri, Vanhasella ei juurikaan ollut ennakkoluuloja.

– Olen pari kertaa muuttanut ulkomaille ja ymmärtänyt, että ennakkoluuloille ei ole tilaa siinä prosessissa.

Tutut sen sijaan ihmettelivät Kuopioon muuttoa.

– En ole koskaan saanut yhtä paljon kuittailua mistään asiasta. Toki sitten, kun asiaa selitti, ihmiset ymmärsivät järkisyyt muutolle.

Muuton myötä myös arki on muuttunut. Pitkään päätoimisesti bloggaajana työskennellyt Vanhanen työskentelee nyt lisäksi markkinointialalla. Arkeen kuuluu myös lentopalloharrastus, joka oli tauolla monta vuotta.

– Suhteeni lentopalloon on intohimoinen mutta realistinen. Polveni hajosi vuoden 2010 lopussa. Sen jälkeen elämäntilanne jatkuvine matkusteluineen esti mihinkään joukkueeseen liittymisen, kun en voinut sitoutua treeniaikoihin, peleihin tai oikein mihinkään. Nyt, kun olemme hieman rauhoittuneet paikallemme, lentopallo oli heti ehdottomasti listalla.

Vaikka Vanhasen arkeen kuuluu työskentelyä, lentopalloa ja pienestä Benji-koirasta huolehtimista, bloggaaminen on edelleen tärkeä osa hänen elämäänsä. Viikoittain lähes 40 000 yksittäistä kävijää löytää tiensä Mungolife-blogiin.

– Välillä on ollut aikoja, jolloin on tehnyt mieli laittaa pillit pussiin joka toinen päivä. Into jatkaa blogia on kuitenkin palannut itsekseen, sillä tykkään tästä hommasta oikeasti. Toki myös lukijat saavat aina jatkamaan: saan niin mielettömiä ja ihania yhteydenottoja heiltä.

Vanhanen kokee erottuvansa muista bloggaajista avoimilla kirjoituksillaan: Hän ei pelkää tuoda julki mielipiteitään, vaan ottaa kantaa niin maahanmuuttopolitiikkaan kuin omaan rahankäyttöönsä.

Suositun blogin pitämisellä on omat varjopuolensa.

Vanhanen on jopa joutunut ottamaan yhteyttä poliisiin pariin otteeseen ”sekopäisten stalkkereiden takia”.

Vuosien aikana blogiin on myös tullut kymmeniä kommentteja, jotka ovat Vanhasen mukaan täyttäneet kunnianloukkauksen kriteerit. Keskustelupalstoilla tilanne on hurjempi.

– En kuitenkaan jaksa ajatella noita (ikäviä kommentteja). Toki minua harmittaa, jos valheita esitetään totuuksina ja ne jäävät elämään sellaisina, mutta julkisuuden hallinta on melko lailla mahdotonta, joten olen antanut näiden kommenttien ja keskustelujen olla.

Ikävät kommentit Vanhanen käsittelee läheistensä kanssa.

– Jos joku kommentti on tuntunut tosi ikävältä, olen kysynyt läheisiltäni ”hei, oonko mä tällainen ihan oikeasti?” Niinä herkkinä hetkinä läheiset saavat kyllä taottua järjen päähäni yleensä nanosekunneissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Sveitsiläismiljonääri toi upean 35-metrisen jahtinsa Kuopioon – katso kuvat

23.9.2019 Sutkaus

22.9.2019 Sutkaus

21.9.2019 Sutkaus

Taas on kaloilla kokoa – uistimeen tarttui 1,5-kiloinen kuhakörmy, katso kuvat eri saaliista!

20.9.2019 Sutkaus

Seiska: Jäyhä savolainen toimitusjohtaja on mysteerimies myös vaimolleen

19.9.2019 Sutkaus

18.9.2019 Sutkaus

Juhani, 29, huomasi, että ihminen luo itse rajoitteensa – nyt mies lähtee kiertämään maailman ympäri ilman lentokonetta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.