Synnytyksestä toipuva Erja Lyytinen iloitsee potrista kaksospojistaan

Muusikko Erja Lyytisen vastasyntyneet kaksospojat ovat äidin mukaan molemmat terveitä ja reippaita. Lyytinen kiittelee myös saaneensa paljon tukea vanhemmiltaan, ystäviltään sekä faneiltaan.

–Facebookiin on tullut paljon mahtavia kommentteja. Kaikki ovat olleet totta kai onnellisia, vauvauutiset ovat aina ihan mielettömiä. Uuden elämän alku on käsittämätöntä, ei sitä pysty oikein kuvailemaan. Niin kuin sanotaan, elämä on aina ihme, kuopiolaislähtöinen Lyytinen sanoo liikuttuneena.

Kaksospojat syntyivät torstain ja perjantain välisenä yönä. Painoa vauvoilla oli 2270 ja 3000 grammaa.

–Olihan se synnytys aikamoinen kokemus. Kaikki meni loppujen lopuksi hyvin, mutta vähän oli rankka synnytys, pakko myöntää. Vielä ollaan kovasti toipilaana, Lyytinen kertoo.

Synnytys jouduttiin käynnistämään. Raskaus oli edennyt pitkälle, sillä vauvat syntyivät vain kymmenen päivää ennen laskettua aikaa.

–Se on kaksosten kanssa aika hienosti, Lyytinen tuumaa.

–Toinen pojista oli hieman pienempi kuin kasvuarviot olivat, mutta terveitä ovat ja oikein potria ja reippaita poikia. Temperamenttia löytyy molemmilta, että kyllä tässä on ollut opettelua.

Lyytinen on vauvojen kanssa edelleen sairaalassa. Hän arvelee pääsevänsä kotiin muutaman päivän päästä.

–Otetaan ihan rauhassa ja opetellaan uusia asioita. Kotiudumme, kun siltä alkaa tuntua, Lyytinen sanoo.

Lyytinen myöntää, että nimiä pojille on jo mietitty, mutta hän naurahtaa, että niitä "ei missään nimessä paljasteta, ei vielä pitkään aikaan".

 

Lokakuussa keikkatauolle jäänyt Lyytinen ei viivy enää kauaa äitiyslomalla. Uusi levy on saatu jo masteroitua, ja se ilmestyy helmikuussa. Keikkailukin alkaa vielä kevään aikana.

–Eihän tässä ole enää kuin pari kuukautta, kun meillä alkaa Suomessa rundi, että aika nopeasti ollaan hyppäämässä satulaan. Siinäkin mielessä on hyvä ottaa toipilasaika todella lunkisti ja käyttää järkevästi hyödykseen, että toipuu täysin ja pääsee taas tekemään musajuttuja.

Lyytinen kertoo, että pojat otetaan lastenvahdin kanssa mukaan keikoille, onhan Lyytisen bändissä soittamassa myös vauvojen isä, kitaristi Davide Floreno.

–Pojista tulee varmaan kovia musiikin ystäviä. Toivottavasti.

Kuopion Musiikkikeskukseen The Sky Is Crying -kiertue tulee huhtikuun 9. päivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Erja Lyytisen kaksoset syntyivät

Uusimmat

Viihde

4.8.2020 Sutkaus

3.8.2020 Sutkaus

2.8.2020 Sutkaus

1.8.2020 Sutkaus

31.7.2020 Sutkaus

30.7.2020 Sutkaus

29.7.2020 Sutkaus

28.7.2020 Sutkaus

27.7.2020 Sutkaus

26.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.