Tähän loppui lapsuus

- Nyt se meni. Lapsuus. Mutta oli kunniakas lopetus!

Näin huokasivat maaninkalainen Anu Pekkarinen,16, ja kuopiolainen Ida Miettinen, 16, Harry Potter ja Kuoleman varjelukset -leffan viimeisen osan jälkeen viime yönä.

Kyyneleet olivat kuivaneet poskille.

He eivät olleet ainoita, joita elokuva kosketti. Moni Kuopion Finnkinon loppuunmyydyn yönäytöksen katsojista myönsi, että Potterin tarinan (ainakin toistaiseksi) viimeinen osa todella päätti yhden aikakauden Potter-sukupolvelta.

- Kamalaa ja ihanaa. Kamalaa, että tämä on ohi. Ihanaa, että on saanut kasvaa näiden kirjojen ja elokuvien parissa. Tämä on ollut iso osa elämääni niin kauan. Olin 10-vuotias, kun luin ensimmäisen Potterini, muistelee varkautelainen Annaliina Koskinen, 18.

Ja entä itse elokuva..?

Kyllä se Potter-faneja hivelee. 3D-tekniikka sopii vauhtiin, jossa sinkoudutaan vuoristoratajunalla Irvetan pankkiholveihin, karataan lohikäärmeellä maan uumenista, paetaan luudalla pirunpaloa ja uppoudutaan kuolleen miehen muistiin.

Jos kuitenkaan ei ole lukenut kirjaa, jotkut henkilöhahmojen väliset asiat voivat mennä valkokankaalla hieman ohi.

Kirjan lukeneet puolestaan harmittelivat, että jotkut kirjassa merkittävät osat jäivät leffassa irralleen tai täysin selittämättä.

- Monimutkaista teosta on todella vaikea saada parituntiseksi elokuvaksi. Ihmettelin, miten hyvin tämä on siihen nähden tehty, kiitteli Koskinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Harry Potter rikkoi Suomen ennätyksen

Potter-lapsista on kasvanut kaunottaria ja komistuksia

Juomisesta tuli ongelma Daniel Radcliffelle

Uusimmat

Viihde

6.6.2020 Sutkaus

5.6.2020 Sutkaus

4.6.2020 Sutkaus

3.6.2020 Sutkaus

2.6.2020 Sutkaus

1.6.2020 Sutkaus

31.5.2020 Sutkaus

30.5.2020 Sutkaus

30.5.2020 Sutkaus

Sutkaus 8.5.2020

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.