Tämä tiedetään Skamin näyttelijöistä: Sana armeijaan, Chrisin ja Yousefin tanssiryhmä, Even tarjoilijana...

Valtavan suosion saanut norjalainen teinidraama Skam loppui neljänteen kauteen kesäkuussa. Uusia kausia ei ole luvassa, sillä sarjan tekijät kokivat suosion tuovan paineita jatkolle, joten Skam päätettiin lopettaa vielä huipulla. Sarjaa tähdittävät nuoret norjalaisnäyttelijät ovat suosioon verrattuna esiintyneet harvoin julkisuudessa. Heidän haastattelujaan on pystynyt lukemaan ja katsomaan lähinnä norjalaisista medioista.

Useat sarjan fanit ovatkin turvautuneet sosiaaliseen mediaan seuratakseen näyttelijöiden elämää. Tähtien Instagram-tileistä on tullut valtavan suosittuja: esimerkiksi Nooraa näyttelevällä Josefine Frida Pettersenillä on jo 1,6 miljoonaa seuraajaa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Suomen suosituimmalla pop-tähdellä Antti Tuiskulla on 160 000 seuraajaa Instagramissa.

Selvitimme tähtien Instagram-tileiltä ja ulkomaalaisista uutisjutuista, mitä tiedämme Skamin näyttelijöistä.

Josefine Frida Pettersen @josefinpettersen

 

Nooraa näyttelevä Pettersen on noussut yhdeksi sarjan suosituimmista hahmoista ja näyttelijöistä, mutta myös tyyli-ikoniksi. Vaaleaa tiukasti leikattua polkkatukkaa ja punaista huulipunaa voi nähdä monen tytön yllä. Skamin kuvausten ohella Pettersen näytteli myös Trondheimissa Trøndelag Teaterin lavalla. Pettersen on julkaissut myös useita kuvia Skamin kuvauksista.

Viime aikoina tähden päivitykset ovat keskittyneet upeisiin maisemakuviin Italian-matkalta, jossa mukana on myös Pettersenin poikaystävä. Instagram-päivityksen mukaan pari on seurustellut jo yli kolme ja puoli vuotta. Odotettavissa on, että 21-vuotias nainen nähdään tulevaisuudessakin lavoilla: hän on tanskalaisen Lindberg Management -nimisen manageriyrityksen näyttelijälistalla.

Amerikkalainen W-lehti haastatteli Petterseniä kesken mallikuvausten helmikuussa. Pettersen toimi mallina suunnittelijoille, joiden asuja nähtiin Oslon muotiviikoilla. Jutussa Pettersen paljastaa, ettei oikeasti itse pidä Nooran tyylistä ja hän aluksi vihasi roolia varten leikattuja hiuksiaan.

Pettersen on tulossa vierailulle Suomeen 1. syyskuuta järjestettävään Helsinki Script -tapahtumaan.

Iman Meskini @imanmeskini

Synes nesten vi klarte det bedre

A post shared by Iman Meskini (@imanmeskini) on

 

Neljännen kauden päähenkilö on Iman Meskinin näyttelemä muslimityttö Sana. Meskini kertoi Dagbladetille lähtevänsä armeijaan 25. heinäkuuta ja viipyvänsä vuoden. Norja otti ensimmäisenä maana Euroopassa käyttöön tasa-arvoisen valikoivan asevelvollisuuden. Kutsuntoihin tulevat kaikki 19-vuotiaat, joista Puolustusvoimat valitsee joka kuudennen, kertoo Yle.

Meskinin kesä on kulunut ennen armeijaan lähtöä pitkälti matkustellen: kuvia on tullut niin Tunisiasta kuin Turkista. Instagramin perusteella Meskini pukeutuu huomattavasti värikkäämmin kuin lähinnä mustissa nähty hahmonsa Sana.

Norjalaisen opiskelijalehden Universitaksen haastattelussa Meskini kertoo opiskelevansa arabiaa ja Lähi-idän tutkimusta Oslon yliopistossa. Lisäksi hän pelaa koripalloa naisten eliittisarjassa Hoybraten-joukkueessa. Meskinin isä on tunisialainen ja äiti norjalainen, joka kääntyi muslimiksi parikymppisenä. Haastattelussa hän kertoo, että on saanut hyvin samanlaisen kasvatuksen kuin hahmonsa Sana, mutta toteaa kuitenkin olevansa erilainen ihmisenä.

Meskini puhuu jutussa uskostaan ja kertoo käyvänsä moskeijassa muutaman kerran viikossa. Hänen perheensä suhtautuu uskontoon kuitenkin rennosti: sisarukset ovat saaneet päättää itse, ovatko muslimeja vai ei. Meskini kertoaa haluavansa käyttää hijabia, koska se on kaunis ja toimii hyvin myös jäänrikkojana ihmisiä kohdatessa, sillä uskonnosta on helppo aloittaa keskustelu.

Cyprus treated us well

A post shared by Iman Meskini (@imanmeskini) on

 

Ulrikke Falch @ulrikkefalch

Hieman hölmönoloisen Vilden näyttelijä Ulrikke Falch on aivan omaa luokkaansa Instagramissa. Hänen tilistään on uutisoitu jo aiemmin kantaaottavan ja massasta poikkeavan sisällön takia. Falch on ottanut päivityksissään kantaa muun muassa ulkonäköpaineisiin ja siihen, ettei naisia tulisi syyllistää raiskauksista. Päivityksissä on humoristinen ote, ja Falch on julkaissut itsestään useita kuvia meikittä ja hassuilla ilmeillä. Falchin tili on sellainen, jota ei koskaan voisi kuvitella Vildelle.

Omasta elämästään Falch ei juurikaan kerro, mutta tätä Instagram-tiliä kannattaa ehdottomasti seurata. Haastatteluissa Falch on kertonut sairastaneensa nuorena syömishäriötä, kuten myös hahmonsa Vilde Skamissa.

Ina Svenningdal @inasven

Savner dere allerede ass #dekulestekameratenepåjobb #cryinginnorwegian

A post shared by Ina Svenningdal (@inasven) on

 

Ina Svenningdal näytteli Skamin pääporukan pelleä Chrisiä. Svenningdalilla on kaksi vuotta teatterikorkeakoulua jäljellä. Kouluun hän pääsi vuonna 2016 kesken Skamin teon. Samaan aikaan teatterikouluun pääsi myös Nooran kämppiksen Eskilden näyttelijä Carl-Martin Eggesbø. Svenningdal pääsi sisään toisella yrittämällä.

Svenningdal on lapsena nähty myös norjalaisessa tv-sarjoissa Jul i Svingen ja Linus i Svingen vuosina 2004 ja 2006. Hän kertoi Aftenpostenin haastattelussa haaveilleensa aina näyttelijänurasta. Aftenpostenin mukaan monien opiskelijoiden on täytynyt ottaa lomaa tai lopettaa koulu osallistuakseen isompiin elokuva- tai televisioprojekteihin. Svenningdalin ja Eggesbøn asiat sujuivat ilmeisesti hyvin, sillä molemmat esiintyivät Skamissa viimeiseen jaksoon asti.

Ilmeisesti Svenningdal on myös norjalaisrap-yhtyeen Karpe Diemin fani, sillä hänellä on useita kuvia näiden keikoilta. Karpe Diemin musiikkia kuullaan myös Skamissa.

Lisa Teige

Sarjan ensimmäinen tuttavuus oli ykköskauden päähenkilö Eva, jota näyttelee Lisa Teige. Evan tavoin Teige on kotoisin Begenistä, mutta hän muuttanut Osloon myöhemmin. Teige kertoi Taco-fredagin podcast-haastattelussa, että yleisradioyhtiö NRK oli ottanut yhteyttä kouluihin Oslossa etsiessään Skamin näyttelijöitä. Teige opiskelee tanssilinjalla. Draamaopettaja oli kertonut Teigelle avoinna olevasta roolista, ja puolet tanssiluokasta oli osallistunut koe-esiintymiseen.

Teige esiintyi vuonna 2016 lyhytelokuvassa, jossa hän esittää mielenterveysongelmista kärsivää nuorta. Katso lyhytelokuva VG:n sivuilta.

Teigen Instagram-tilistä ei ole varmuutta.

Thomas Hayes @thohay

Nooran poikaystävän Williamin näyttelijä Thomas Hayes katosi sarjasta toisen tuotantokauden jälkeen, koska hän halusi panostaa uraansa näyttelijänä eikä tulla muistetuksi vain Skam-Williamina, mitä tosin on vaikeaa enää välttää. Norjan Dagbladetille Hayes kertoi haaveilevansa Hollywood-urasta.

Hahmo kuitenkin palasi sarjaan taas neljännen tuotantokauden lopulla tarjoten katsojille odottamattoman käänteen. 20-vuotias Hayes nähtiin Skamin jälkeen norjalaisessa tv-draamasarjassa Elven. Sarja on katsottavissa esimerkiksi Viaplaystä. Hayes tekee keikkaa myös dj:nä, mistä on kuvia hänen Instagram-tilillään. Hayesin tyyli eroaa myös huomattavasti Williamin sliipatusta kultapoikaolemuksesta. Seuraajia Hayesillä on 1,2 miljoonaa.

A post shared by Thomas Hayes (@thohay) on

Marlon Langeland @marlonlangeland

Jeg sitter alltid ved vannet #splash

A post shared by Marlon (@marlonlangeland) on

Marlon Langelandin kesä on Instagramin perusteella koostunut festareista toisensa jälkeen. Langelandin Instagramissa on kuvia ainakin Tanskan Roskildesta ja Slottsfjellistä Norjasta.

Langeland näytteli sarjassa ensimmäisen kauden päähenkilön Evan poikaystävää Jonasta. Hän kertoi Dagbladetin haastattelussa haluavansa jatkaa näyttelijänä. Langeland on yksi sarjan nuorimpia näyttelijöitä: hän täyttää joulukuussa 18 vuotta.

Tarjei Sandvik Moe @tarjeisandvikmoei

 

Tarjei Sandvik Moen hahmo oli kolmoskauden päähenkilö Isak, joka kipuili homoutensa kanssa. Sandvik Moe kertoi Dagbladetille aikovansa jatkaa näyttelijänuraansa. Tänä vuonna 18 vuotta täyttävä Sandvik Moe onkin ruotsalaisen Agentfirman planthaber/kildén/mandic -manageriyrityksen listoilla. Ruotsalaisen Expressenin mukaan mies aikoo panostaa musikaaliuraan, ja hänet onkin valittu Norjassa esitettävään Grease-musikaaliin, jossa hän esittää yhtä T-Birdsin pojista.

Sandvik Moe opiskelee draamalinjalla Hartvig Nissenin koulussa, jonne Skam myös sijoittuu. Isakin hiuspehko on saanut kyytiä, ja Sandvik Moella on nyt lyhyet hiukset.

Henrik Holm @henkeholm

#workboysbeworkin

A post shared by Henrik Holm (@henkeholm) on

 

Henrik Holmin hahmo Even tuli Skamiin mukaan toisella kaudella, kun hän vaihtoi Hartvig Nissenin lukioon. Even ja Isak alkoivat seurustella kauden edetessä. Holm on Skamin ohella työskennellyt baristana suositussa kahvilassa Oslossa ja tarjoilijana Ett Bord -ravintolassa. Toukokuussa hän allekirjoitti näyttelijäsopimuksen tanskalaisen manageriyhtiön Panorama Agencyn kanssa. Holmilla on myös pientä näyttelijätaustaa, sillä hän esiintyi vuonna 2013 minisarjassa Halvbroren.

Holm julkaisi Instagramissaan myös useita kuvia Skamin kulisseista.

Behind the scenes part 1

A post shared by Henrik Holm (@henkeholm) on

 

Herman Tømmeraas @hermantommeraas

A teaser by @mariuseie CREATE X FRIENDZ coming soon. Tell me what you think? @chompiras_del_03 @cengizal @thomitus

A post shared by HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas) on

 

Moni katsoja piti Penetrator-Chrisiä näyttelevää Herman Tømmeraasia todellisuudessa sarjan kuumimpana, vaikka yleinen mielipide kääntyy Thomas Hayesin suuntaan. Miehellä on Instagramissa 1,5 miljoonaa seuraajaa, joka tekee hänestä Skam-näyttelijöiden toiseksi seuratuimman.

Tommeraas ystävystyi sarjan kuvausten aikana norjalaisen laulajan Astrid S:än kanssa. Kaksikon kanssa hengailee usein myös Williamin näyttelijä Hayes, joka on Tømmeraasin paras ystävä. Astrid S eli Astrid Smeplass teki roolin toisen tuotantokauden bilekohtauksessa. Nyt Tømmeraas esiintyy laulajan uusimmalla musiikkivideolla Such A Boy. Musiikkivideon kuvauksesta kerrotaan tässä jutussa. Astrid S ja Tømmeraas esiintyvät myös norjalaisen Fanny Andersenin musiikkivideolla Kids.

20-vuotias Tømmeraas on ilmeisesti myös suorittamassa asepalvelustaan, sillä hänellä on useita kuvia tyylikäs sotilasasu päällä. Mies myös twiittasi tammikuun alussa: "Going in the army, probably not gonna be very active for a while. I'll be back soon tho, take care". Tømmeraas on tehnyt mallin töitä myös esimerkiksi Urban -vaatekaupalle.

Yousefin näyttelijä Cengiz Al on yksi Tømmeraasin ystävistä. Molemmat ovat tanssineet Attic-nimisessä tanssikoulussa usean vuoden ajan. Heillä on yhdessä tanssiryhmä We are 1, johon kuuluu myös kaksi muuta miestanssijaa. Hän on myös esiintynyt nuorempana tv-ohjelman "Stikk!" pääroolissa.

Became best friends with The Norwegian King today.

A post shared by HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas) on

 

Cengiz Al @cengizal

PROUD OF MY BROTHERS

A post shared by Cengiz Al (@cengizal) on

 

Sanan ihastuksen kohdetta Yousefia näyttelevä Cengiz Al on ennen näyttelijänuraansa ollut tanssija. Drammen Tidende kertoi huhtikuisessa jutussaan, että Al opiskelee tällä hetkellä markkinointia Kristianian korkeakoulussa. Al on Herman Tømmeraasin eli Skamin Penetrator-Chrisin hyvä ystävä. Molemmat ovat tanssineet Attic-nimisessä tanssikoulussa usean vuoden ajan. Heillä on yhdessä tanssiryhmä We are 1, johon kuuluu kaksi muuta miestanssijaa. Al opettaa myös tanssia.

Alin Instagram-tili on täynnä varsin hienoja kuvia. Useassa kuvassa esiintyy myös Tømmeraas ja heidän tanssiryhmänsä. Kesäkuun alussa Al julkaisi myös kuvan tyttöystävänsä kanssa. Päivityksen tekstinä on "3 vuotta hänen kanssaan... Kunnioittakaa toistenne kulttuureja".

3 years with her... Just Respect eachothers Culture

A post shared by Cengiz Al (@cengizal) on

 

Yllättäjä: Täydellinen alanvaihdos

Sivuroolin Isakin ja Jonaksen kaveriporukassa Mahdina tehnyt Saxha Kléber kertoo Dagbladetille, ettei hän aio jatkaa näyttelemistä. Haaveissa on työskennellä käsitöiden parissa.

 

Näyttelijöiden tulevaisuudensuunnitelmista uutisoivat Norjan Dagbladet ja Ruotsin Expressen.

Näyttelijöiden lapsuudesta ja taustoista kertovat Nyheter24, Sol ja VeckoRevyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

26.2.2020 Sutkaus

25.2.2020 Sutkaus

24.2.2020 Sutkaus

Yle: MacGyveria näytelleellä Richard Dean Andersonilla on suomalaiset sukujuuret

23.2.2020 Sutkaus

22.2.2020 Sutkaus

21.2.2020 Sutkaus

20.2.2020 Sutkaus

19.2.2020 Sutkaus

18.2.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.