Tästä Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjat saivat alkunsa!

Koiramäki-kirjoista tuttu maaseutumiljöö on saanut alkunsa Punkalaitumella sijaitsevasta talonpoikaismuseosta. Mauri Kunnas piirsi koirahahmojensa perinnemaiseman juuri tätä Yli-Kirran miljöötä maisemanaan käyttäen.

–1980-luvun alussa Kunnas seurusteli nykyisen vaimonsa Tarja Kunnaksen kanssa. Tarjan vanhemmilla on mökki täällä Punkalaitumella, ja nuoret sattuivat pyöräretkelle talonpoikaismuseoon. Suomalaisen tonttukirjan (julk. 1979) päälle he päättivät tehdä lastenkirjan, joka sopisi juuri maalaismiljööseen, muistelee Yli-Kirran Museo- ja kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Sillanpää.

Niin syntyi Koiramäen talossa.

Lapset bongaavat kirjan paikat

–Museolla on esite, jossa on Kunnaksen hahmoja, mutta itse museossa hahmoja ei ole. Lapset löytävät museossa kirjasta tutut paikat ilman sormella osoittamistakin.

Sillanpään mukaan se, että Kunnas teki miljöön tutuksi, tuskin on tuonut paikalle lisäkävijöitä. Vuosittain museossa vierailee pari tuhatta lomailijaa.

–Ja hahmoja emme edes halunneet laittaa tänne, tämä on ensisijaisesti talonpoikaismuseo. Eikä herkkä miljöö edes kestäisi kymmeniätuhansia kävijöitä.

Turku innoitti toisen kirjan

Koiramäen lapset kaupungissa –kirja puolestaan perustuu Turun kaupunkiin. Siellä järjestetäänkin Koiramäki-aiheisia bussikierroksia.

Lue lisää Mauri Kunnas -aiheisista matkakohteista sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

15.7.2020 Sutkaus

14.7.2020 Sutkaus

13.7.2020 Sutkaus

12.7.2020 Sutkaus

11.7.2020 Sutkaus

Seiska: Savolainen tosi-tv-julkkis odottaa vauvaa – myös lapsen isä Iisalmesta

10.7.2020 Sutkaus

9.7.2020 Sutkaus

8.7.2020 Sutkaus

7.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.