Tatu ja Patu -elokuva vetää yleisöä teattereihin - "No kun siinä on kanelia kainaloon"

Ensimmäinen Tatu ja Patu -kirjoihin perustuva elokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! on saanut hyvät katsojaluvut. Kuopiossakin oli sunnuntai-iltapäivänä runsaslukuinen lapsijoukko odottelemassa pääsyä saliin.

Rasmus, 3, ja Roope, 7, Kolehmainen olivat myös menossa katsomaan Tatua ja Patua vanhempiensa Riina Martikaisen ja Jukka Kolehmaisen kanssa. Hahmot ovat tuttuja, sillä kirjoja on lainattu kirjastosta.

– Siitä on aikaa, kun kirjoja on luettu, mutta kyllä niistä silloin ihan tykättiin. Nyt lähdettiin katsomaan, mitä elokuvasta on saatu aikaiseksi, Martikainen kertoo.

Perhe käy katsomassa kerran tai pari vuodessa kotimaisia lastenelokuvia. Mutta miksi pojat pitävät Tatusta ja Patusta?

– No kun siinä on kanelia kainaloon, Rasmus vastaa.

Elokuvan on käsikirjoittanut Aino Havukainen, joka on myös tehnyt Tatu ja Patu -kirjasarjan yhdessä Sami Toivosen kanssa. Rike Jokelan ohjaama Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! tuli ensi-iltaan keskiviikkona 19. lokakuuta. Ennakkonäytöksissä ja viitenä ensimmäisenä esityspäivänä elokuvan on nähnyt 117 847 katsojaa. Kyseessä on paras kotimaisen perhe-elokuvan viiden päivän avaustulos.

Esimerkiksi 16. syyskuuta ensi-iltansa saanut Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus oli 27. päivä päivitetyn Elokuvasäätiön katsojatilaston mukaan kerännyt 95 488 katsojaa. Sen sijaan Risto Räppääjän lukuihin Tatulla ja Patulla on vielä matkaa: helmikuussa ensi-iltaan tullut Risto Räppääjä ja yöhaukka on saanut 345 014 katsojaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.