Teemu Vesterinen antaa stand up -oppia vasta-alkajille

Kuopiossa järjestetään ensi vuoden helmikuussa stand up -komiikkaa opettava kurssi.

Kuopion Komediafestivaalin järjestämällä kaksipäiväisellä kurssilla puhutaan stand up -komiikasta sekä harjoitellaan esiintymistä ja kirjoittamista koomikko Teemu Vesterisen ohjauksessa.

Viikonlopun ohjelman paino on lavalla olemisen harjoittelussa, ja tarkoitus on antaa työkaluja materiaalin tekemiseen.

–Toki on tyyppejä, jotka etsivät eri keinoin lisämaustetta esiintymiseensä, mutta se ei tällä kurssilla ole tavoitteena. Tarkoitus on puhua asiasta sillä vakavuudella, että aiotaan nimenomaan tehdä stand upia, Vesterinen kuvailee tapahtuman tiedotteessa.

Kuopion Komediafestivaalin johtaja Juha Jylhäsalmi, voiko ihmisen opettaa hauskaksi?

–Ei sitä voi opettaa. Juuri Teemun kanssa puhuimme, että kurssilla näkee nopeasti, jos jollakin on luontainen kyky hauskuuttaa, Jylhäsalmi sanoo.

–Komiikkaa voi kuitenkin hioa. Esimerkiksi juttujen rytmitystä, punch-linen paikkaa ja yleisöön reagoimista on hyvä testata ryhmässä.

Kurssin tavoitteena on innoittaa ja rohkaista uusia kykyjä stand upin pariin. Vastaavanlaiset kurssit ovat poikineet esimerkiksi Lappeenrannassa säännöllisen komediaklubin. Jylhäsalmen mukaan Kuopiokin kaipaisi lisää komediakulttuuria.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

23.10.2019 Sutkaus

22.10.2019 Sutkaus

Suomalaisen Jonin eroottiset piirustukset naisista pääsivät Lontoon huippunäyttelyyn

21.10.2019 Sutkaus

Iisalmen ihme Miska Kajanus, kerro ihmeessä, mihin ihminen tarvitsee kauhuleffoja?

20.10.2019 Sutkaus

19.10.2019 Sutkaus

Karita Tykkä uudessa kirjassaan: ambulanssi kiidätti 140 km/h Mannerheimintietä pitkin sairaalaan – oli 3 päivää tajuttomana

29.8.2019 Sutkaus

18.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.