Testaa, kuinka suomalainen olet?

Latasitko Facebookiin kuvan järvimaisemasta? Se on osoitus siitä, miten kansallista identiteettiä ilmennetään nykypäivänä. Maisemakuvia maalasivat aikoinaan myös kansallisromantikot Akseli Gallen-Kallela ja Albert Edelfelt. Musiikki on hyvin vaikuttava, tunteisiin veotava tekijä, ja tämä on yksi kansallisia symboleita ylläpitävä voima. Varmaan kaikkein epänationalistisimmatkin ihmiset liikuttuvat Maamme -laulusta.

Se, mikä meille suomalaisille on tuttu kansallinen symboli, ei välttämättä läikähdä turistin rinnassa, Hänelle suomalaisuuden symboleita voivat olla pohjoinen sijainti ja joulupukki - ei leijonavaakuna, kielo tai siniristilippu.

Vastaa kysymyksiin suomalaisuuden symboleista

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.