Tutkimus: Pokémon GO saa liikkumaan, mutta vaikutus ei ole pysyvä

Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan Pokémon GO -peli lisää aluksi pelaajan päivässä ottamien askelten määrää. Peliviikkojen lisääntyessä askelten määrä kuitenkin vähenee, ja kuuden viikon pelaamisen jälkeen vaikutus on hävinnyt. Harvardin tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Harvardin tutkijat seurasivat 18–35-vuotiaiden amerikkalaisten askelmääriä elokuussa 2016. Tutkimuksessa seurattiin osallistujien päivittäisten askelten määrää neljä viikkoa ennen pelin lataamista ja kuusi viikkoa sen jälkeen. Askeleita seurattiin iPhone 6:n avulla, joten osallistujat eivät itse ilmoittaneet askelten lukumäärää.

Ennen pelin lataamista tutkimukseen osallistuneet kävelivät keskimäärin 4 256 askelta päivittäin. Ne, jotka alkoivat pelata Pokémon GO -peliä, kävelivät ensimmäisenä peliviikkona keskimäärin 955 askelta enemmän päivässä kuin ennen pelin aloittamista. Se vastaa noin 11 minuutin lisäkävelyä päivittäin.

Katherin Howe, yksi tutkimuksen tekijöistä, sanoi The Guardianissa kuitenkin  ajattelevansa Pokémon GO -pelillä ja muilla vastaavilla peleillä olevan mahdollisuuksia terveyden edistämisessä.

– Uskon, että on suuri potentiaali kehittää näitä pelejä ei vain lisäämään fyysistä aktiivisuutta vaan myös parantamaan kaiken ikäisten ihmisten henkistä hyvinvointia, mielialaa ja sosiaalista vuorovaikutusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.