Tutkimus: Pokémon GO saa liikkumaan, mutta vaikutus ei ole pysyvä

Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan Pokémon GO -peli lisää aluksi pelaajan päivässä ottamien askelten määrää. Peliviikkojen lisääntyessä askelten määrä kuitenkin vähenee, ja kuuden viikon pelaamisen jälkeen vaikutus on hävinnyt. Harvardin tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Harvardin tutkijat seurasivat 18–35-vuotiaiden amerikkalaisten askelmääriä elokuussa 2016. Tutkimuksessa seurattiin osallistujien päivittäisten askelten määrää neljä viikkoa ennen pelin lataamista ja kuusi viikkoa sen jälkeen. Askeleita seurattiin iPhone 6:n avulla, joten osallistujat eivät itse ilmoittaneet askelten lukumäärää.

Ennen pelin lataamista tutkimukseen osallistuneet kävelivät keskimäärin 4 256 askelta päivittäin. Ne, jotka alkoivat pelata Pokémon GO -peliä, kävelivät ensimmäisenä peliviikkona keskimäärin 955 askelta enemmän päivässä kuin ennen pelin aloittamista. Se vastaa noin 11 minuutin lisäkävelyä päivittäin.

Katherin Howe, yksi tutkimuksen tekijöistä, sanoi The Guardianissa kuitenkin  ajattelevansa Pokémon GO -pelillä ja muilla vastaavilla peleillä olevan mahdollisuuksia terveyden edistämisessä.

– Uskon, että on suuri potentiaali kehittää näitä pelejä ei vain lisäämään fyysistä aktiivisuutta vaan myös parantamaan kaiken ikäisten ihmisten henkistä hyvinvointia, mielialaa ja sosiaalista vuorovaikutusta.

Uusimmat

Viihde

27.5.2019 Sutkaus

26.5.2019 Sutkaus

25.5.2019 Sutkaus

24.5.2019 Sutkaus

Sonkajärven taidehirviö Antti Holma hyppää radion aamujuontajaksi: "Kuulijat saavat odottaa sekavuutta ja vihamielisyyttä"

23.5.2019 Sutkaus

22.5.2019 Toivanen

22.5.2019 Sutkaus

Savon tiistai on kaunis: Jo toinen kuopiolainen missifinaalissa –  tällä kertaa luomukisa

Savon Sanomien oma neito Sonja Länsivuori kisaa Suomen kauneimman kruunusta: Miss Suomi -semifinaaliin!

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.