Työhistoriassa pesti Madonnan henkivartijana

Näyttelijä Ville-Veikko Valtanen, 34, ei tule sovittuun haastatteluun.

Mitä, diivaileeko mies? Ei. Hän on merkinnyt kalenteriinsa väärän ajan ja nukkuu.

–Ville-Veikko on kova poika nukkumaan, tietää Varkauden Teatterin markkinointi- ja viestintäsihteeri, Sari Kaurola. Hän lupaa varmistaa, että uusi tapaaminen onnistuu seuraavana päivänä.

Leveästi hymyilevä mies astuu teatterin aulaan täsmälleen sovittuun aikaan. Ei sellaisen edessä voi olla harmistunut ensimmäisestä pieleen menneestä haastattelusta.

–Anteeksi. Minä tosiaan nukuin. Olen ollut aina niin aamu-uninen, etten voisi kuvitella asuvani puolen tunnin työmatkan päässä työpaikasta.

 

Henkivartijana Lontoossa

Miten Madonnan henkivartijana Lontoossa työskennellyt, aids-lapsia Etelä-Afrikassa leikittänyt ja elektroniikkaa Suomessa myynyt Valtanen on päätynyt Varkauden Teatteriin?

Aloitetaan Madonnasta.

–Se oli vain yksi työkeikka. Musiikkivideota lontoolaisessa hotellissa kuvaamassa ollutta Madonnaa vartio melkoinen armeija ja olin yksi heistä.

–En edes nähnyt Madonnaa, mutta kylläkin laulajan valtavat vaaterekit. Työni oli varmistaa, ettei alueelle pääse ulkopuolisia, hän kertoo.

 

Liian vilkas lukioon

Työ Lontoossa aukesi nuorelle miehelle turvallisuuslukion jälkeen. Hän meni aikoinaan sinne, koska kaksoistutkinnon suorittaminen ei ollut siihen aikaan juuri muualla mahdollista.

–Olin niin vilkas, ettei pelkkä lukio riittänyt minulle.

Madonnan lisäksi hän turvasi Lontoossa muun muassa Saudi-Arabian prinssiä ja oli vähällä saada itseensä huumepiikin hotellin aulassa riehuneelta narkkarimummolta.

–Vartijan hommat eivät olleet minua varten. En nauttinut työstä päivääkään. Palasin kotiin ja minusta tuli multimediaekspertti, joka myi tietokoneita.

–Luin työsähköposteja ja mietin, tätäkö todella halusin? Sanoin saman tien itseni irti, myin auton ja lähdin sairaanhoitaja-naisystäväni perään Etelä-Afrikkaan.

 

Uuden edessä

Valtanen seisoi kolmen kuukauden päästä taas Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja mietti, mitä tekisi elämällään.

–Laitoin piruuttani paperit sisään Lahden kansanopiston teatterilinjalle ja pääsin sinne.

Näyttelijä on kotoisin Salon kupeesta Suomusjärveltä, missä hänen vanhempansa pyörittivät pääkaupunkiseudulla asti tunnettua Syvälammen motellia.

Hän on juuri palannut joulunvietosta kotikonnuiltaan Varkauteen.

–Taisi olla viimeinen kerta, kun siskonpojat uskoivat, että olen oikea joulupukki. Olin jo lapsena mukana erilaisissa harrastajateatteriryhmissä, mutta en todellakaan koskaan haaveillut näyttelijän työstä.

 

Töitä riittää

Hän ei vieläkään tiedä, kuka Varkaudesta kävi katsomassa, kun hän esitti Lahdessa Edgar Allan Poen runoon perustuvaa Kielevä sydän -monologia.

Esitys poiki kutsun Varkauden Teatteriin ja saman tien vuoden kiinnityksen. Toinen vuosi kului vierailijana, minkä jälkeen hän on työskennellyt teatterin vakituisena näyttelijänä.

–Hieno talo, missä saa tehdä paljon töitä erilaissa rooleissa, kuittaa seitsemän työvuoden jälkeen ensimmäistä harjoittelutaukoa viettävä näyttelijä.

Tauko päättyy ensi viikolla, kun uuden Risto Räppääjä -näytelmän harjoitukset alkavat. Valtasella on näytelmässä nimiosa.

 

Huoleton luonne

Valtanen esiintyy tällä hetkellä hän myös Elvistellään-musikaalissa ja Kekkonen-näytelmässä, jonka hän myös ohjasi yhdessä Jukka Tyrväisen kanssa.

–Haluaisin ohjata lisää. Kekkosessa oli hienoa nähdä, miten sain siirrettyä palan itseäni muihin näyttelijöihin.

Valtanen kuvaa itseään huolettomaksi ihmiseksi.

–Tiedän, että huolettomuuteni ärsyttää välillä muita. Miksi murehtia huomista, kun se kuitenkin tulee? Minulla ei ole suuria tavoitteita tai unelmia. Elän päivän kerrallaan. Valtavan moni asia kiinnostaa minua.

Hän ei ole ollut elämässään päivääkään työtön.

–Jos jäisin freeksi, riittäisikö silloin enää töitä? Nyt talvikaudet ovat melkein pelkkää työtä, mutta pitkällä kesälomalla on aikaa irrotella.

Kun kevät tulee, näyttelijä työntää 1500-kuutioisen Kawasakinsa tallista ja lähtee tielle.

–Pyörä hajosi viime kesänä Belgiassa. Sain viimein sovituksi huollon, joten eiköhän pyörä saada kuntoon kesäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

23.10.2019 Sutkaus

22.10.2019 Sutkaus

Suomalaisen Jonin eroottiset piirustukset naisista pääsivät Lontoon huippunäyttelyyn

21.10.2019 Sutkaus

Iisalmen ihme Miska Kajanus, kerro ihmeessä, mihin ihminen tarvitsee kauhuleffoja?

20.10.2019 Sutkaus

19.10.2019 Sutkaus

Karita Tykkä uudessa kirjassaan: ambulanssi kiidätti 140 km/h Mannerheimintietä pitkin sairaalaan – oli 3 päivää tajuttomana

29.8.2019 Sutkaus

18.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.