"Työttömäksi en aio jäädä koskaan"

Olga Temonen jäi pois Salatuista elämistä ennen Helgan syntymää. Vielä on epävarmaa, palaako hän jossain vaiheessa sarjaan. Äitiysloman pituuskin on vielä arvoitus.

- Sen olen päättänyt, että työttömäksi en jää koskaan. Se ei sopisi mentaliteetilleni. Olen avoin kaikelle työlle. Voin tarvittaessa mennä vaikka raksahommiin. Olen tosi hyvä laatoittamaan. Esiintyminen on silti minun juttuni; siihen olen jäänyt koukkuun, nelivuotisen elokuvanäyttelijäkoulutuksen saanut Olga kertoo.

Ennen joulua hänellä on yksi työkeikka: Plan-gaalan juontaminen yhdessä näyttelijä Kari-Pekka Toivosen kanssa 13. joulukuuta. Aiemmin hän ei ole juontanut suoraa lähetystä. Temosten muun muassa televisio-ohjelmia, musiikkivideoita ja mainoksia Optipari-tuotantoyhtiö tuottaa gaalan.

Apulanta-yhtyeessä soittaneen, Heinolasta kotoisin olevan Tuukka Temosen basso on narikassa. Musiikkia hän ei enää tee, mitä nyt laulaa Helgalle. Mäntsälä mielessäin on isän suosikki.

Pari muutti Marttilan tilalle Iittiin kolme vuotta sitten. Nurmeksesta kotoisin olevalle Olgalle helsinkiläisyys oli välivaihe.

- Tiesin, että lähden maalle, kun löydän miehen, joka suostuu muuttamaan sinne kanssani, Olga Temonen sanoo.

Omavaraisuus tavoitteena Temosten idyllistä on Helsinkiin 120 kilometriä. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kun Salattujen elämien kuvaukset alkoivat seitsemältä, hevosten hoitaminen alkoi puoli viideltä.

Idyllissä riittää remontoitavaa: ullakolle tehdään lastenhuonetta, talliremontti on meneillään, ja ensi kesänä käydään katon kimppuun.

Temoset pyrkivät omavaraisuuteen ja ekologisuuteen. Kanat avustavat munineen, ja pihassa on sekä kasvihuone että kasvimaa. Aurinkopaneelit on hankittu, ja koti pidetään viileänä. Sähköä säästetään mahdollisimman paljon.

- Omavaraisuuteen pyrkiminen näkyy myös sairaalloisen innostuneena sienestämisenä, Olga Temonen nauraa.

- Ja haaveena siitä, että meillä on ensi kesänä oma lehmä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Vesipedot tarjoilivat vauhtia

22.7.2019 Sutkaus

21.7.2019 Sutkaus

20.7.2019 Sutkaus

19.7.2019 Sutkaus

18.7.2019 Sutkaus

17.7.2019 Sutkaus

Taide palautti taiteilija Kari Niskasen eloon vaikeasta masennuksesta – Hänen käsissä polkupyörästä voi syntyä romurokkari

16.7.2019 Sutkaus

Sutkaus 15.7.2019

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.