Uutuuskirja paljastaa oudon piirteen Spedestä: "Kukaan ei tietenkään uskaltanut kysyä"

Suomalaisen televisiohistorian pitkäaikainen vaikuttaja Jorma Sairanen paljastaa maanantaina julkaistussa muistelmateoksessaan Daddy Cool (Teos) kokemuksiaan lukuisista suomalaisista julkisuuden henkilöistä. Kirjan on toimittanut Kalle Kinnunen.

Kirjassa Sairanen kertoo muiden muassa Spede Pasasesta, Mikael Jungnerista, Kata Kärkkäisestä, Marco Bjurströmistä, Pirkka-Pekka Peteliuksesta ja Markus Selinistä.

Kustantajan verkkosivuilla julkaistiin jo etukäteen pätkä kirjasta. Siinä Sairanen muistelee kohtaamisiaan Spede Pasasen kanssa.

– Keskusteluissamme sivuttiin myös Riitta Väisästä, vain ammatillisessa mielessä. Sanoin, että Kymppitonnilla on niin vanha katsojaprofiili, että se täytyy lopettaa. Spede mutisi pitkään Riitasta, jolle hän halusi olla lojaali. Muutaman palaverin jälkeen hän taipui ja halusi tilalle keksintöohjelman. Siinä hän olisi itse kiertänyt ympäri Suomea etsimässä nerokkaita keksintöjä.

Sairanen myöntää kirjassa pitäneensä Speden ajatuksesta. Keksinnöt olivat Pasaselle intohimo, joten hän olisi tehnyt niin hyvää ohjelmaa kuin vain osasi.

– Löimme kättä päälle. Viikon päästä Spede kuoli.

Sairanen muistelee Speden kuoleman golfkentällä tulleen kaikille yllätyksenä. Hän kertoo saaneensa käsityksen, että Spede vältteli lääkärikäyntejä.

– Jos jotain jatkotutkimusten aihetta olisi ollut, hän todennäköisesti jätti menemättä. Kaikki liittyi vanhenemisen pelkoon, Sairanen arvelee.

Hän kertoo itsekin huomanneensa, kuinka Spede kielsi vanhenemisensa aktiivisesti.

– Ennen kuolemaansa hän kerran Speden spelien kuvauksissa alkoi voida pahoin ja meni tunniksi takahuoneeseen lepäämään. Saiko se sydänkohtauksen, kuvausryhmäläiset pohtivat keskenään, mutta kukaan ei tietenkään uskaltanut kysyä, mistä oli kyse. Sitten kuvaukset jatkuivat, Sairanen paljastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

17.1.2020 Sutkaus

28.1.2020 Sutkaus

16.1.2020 Sutkaus

15.1.2020 Sutkaus

14.1.2020 Sutkaus

13.1.2020 Sutkaus

12.1.2020 Sutkaus

11.1.2020 Sutkaus

10.1.2020 Sutkaus

Tero Pitkämäki sai töitä: työskentelee jatkossa aluejohtajana

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.