Vickan & Daniel -tuliaiset

Tukholmassa jokainen liike haluaa nyt profiloitua omilla erikoisuuksillaan. Tarjolla on muun muassa kalsareita ja tiskirättejä, t-paitoja ja kyniä, mukeja ja painotuotteita.

Virallisista häämuistoista vastaa 18 valittua yritystä. Mukaan on mahtunut kahvia, suklaata, herkkuja, posliinia, taidelasia, keramiikkaa, metallialaa, puutarhatuotteita ja vähittäiskauppaakin.

Tavallisen kansalaisen ei ole vaikeaa löytää muistokseen kuninkaallisiin häihin liittyviä tuotteita Tukholmasta.

Kuninkaanlinnassa sijaitseva Livrustkammaren-museoon halajava sen sijaan joutuu varautumaan pitkään jonotusaikaan.

 

Märkä rätti parempi

 

Oivallinen ostoskohde on Kansallismuseo Strömmenin vastarannalla. Siellä myydään sellaisiakin painotuotteita kuin kuninkaallisia tiskirättejä.

- Ne ovat käytössä vielä paremman näköisiä kuin uusina ja kuivina, Johan Wingestad kansallismuseosta vinkkaa.

Tukholman suurin ostoskeskus kaupungin ydinkeskustassa - Gallerian - kutsuu itseään häiden aattona englanninkielisellä termillä "Stockholm Weddingstore".

Keskiaulan palvelupisteessä kerrotaan, että naapurissa sijaitsevan Kulttuuritalon pohjakerroksessa on Designtorget ja että Åhlensin tavaratalo torin toisella puolella on yksi virallisista hääyrityksistä. Ellei Galleriasta löydy, niistä voi yrittää.

Astiastoja löytyy joka lähtöön ja miltei mihin hintaan tahansa. Mutta jos tyytyy vähempään, esimerkiksi kalvosinnappeihin, ei tarvitse pulittaa kuin 50 euroa. Puolen litran kolpakon saa 25 eurolla.

Itävaltalaissyntyinen Alexander Ploner on isyyslomalla. Hän on poikansa Danielin (16 kuukautta) kanssa käymässä Galleriassa.

- Ostin suklaata vietäväksi kotiin Itävaltaan, kun sinne myöhemmin kesällä matkustamme, Ploner sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

5.8.2020 Sutkaus

4.8.2020 Sutkaus

3.8.2020 Sutkaus

2.8.2020 Sutkaus

1.8.2020 Sutkaus

31.7.2020 Sutkaus

30.7.2020 Sutkaus

29.7.2020 Sutkaus

28.7.2020 Sutkaus

27.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.