Vieraissa-ohjelman Nita Savon Sanomille: "Suljin makuuhuoneen oven Timon kanssa asuessani"

– Ajattelin, että pakkohan se on nyt olla yhdessä 24/7, minkä sille mahtaa. Olimme pienessä kämpässä ja suljin makuuhuoneen oven useasti, kuvaa Vieraissa-tosi-tv-ohjelman Nita piinaavaa yhteiseloaan ”uuden kumppaninsa” Timon kanssa Nelosella pyörivässä realitysarjassa.

Vieraissa-ohjelman avausjaksossa tutustuttiin maanantaina Leppävirralla asuvaan Nitaan ja tämän kumppaniin Harriin sekä kuopiolaisiin Riikkaan ja Timoon, jotka eivät vaikeuksistaan huolimatta haluaisi erota, ja he testaavat, onko nurmi todella vihreämpää aidan toisella puolella.

Tämä nähdään vain jättämällä oma puoliso ja oma koti ja muuttamalla samaan asuntoon ohjelman määräämän vieraan henkilön kanssa. Ohjelmassa yhteiseloon passitettiin Riikka ja Harri ja Timo ja Nita.

– Hän oli niin eri henkinen ihminen kuin minä itse. Hän oli sellainen akateeminen ja sivistyneen oloinen persoona, puhui harkitusti kirjakieltä eikä sanonut, mitä tuntee vaan ikään kuin esitti. Tunsin itseni rentummaksi ja rennommaksi, Nita kommentoi.

Nita sanoo, että Vieraissa-ohjelman nimi antaa kuvan, että siinä päädytään heti vällyjen väliin.

– Kaverit ovat laittaneet viestiä, että mitä #&%##ttiä sinä olet mennyt tekemään?

"Mitä ihmeen lastentarhajuttuja nämä ovat?"

Nita sanoo Savon Sanomille olevansa yllättynyt, millaisilla tehtävillä terapeutit haastavat ihmisen kaivamaan omaa sisintään. Näitä kohtaamisia hän muistelee lämmöllä, mutta itse ohjelmaa hän ei aio katsoa jaksoakaan.

Hän kehottaa pareja hakeutumaan terapeutille, jos suhteessa on ongelmia.

– Ei tarvitse olla eroajatuksia hakeakseen apua, hän vinkkaa.

– Psykologit ovat aika jänniä tyyppejä. Tehtävät saattoivat tuntua siltä, että mitä ihmeen lastentarhajuttuja nämä ovat, mutta kyllä niissä aina oli joku pointti takana, ja ne olivat oikeasti hyödyllisiä. Timosta ei ollut hyötyä minun parisuhteessa kehittymiseni kannalta. Pikemminkin olin itse se auttaja ja neuvoja.

Timon rooli jää kotonakin puolison varjoon

Timon rooli on jäänyt ohjelmasta saatavan kuvan mukaan neuvottavan rooliin myös omassa parisuhteessaan. Ohjelman terapeutit sanovat, että hyvin usein äidit ottavat kotona vallan ja laittavat miehensä apulaisikseen.

Riikan ja Timon suhteessa kärsitään niin oman kuin yhteisenkin ajan puutteesta erityislapsen vanhempien vaativassa arjessa. Kuitenkaan Riikka ei anna Harrille tai kenellekään muullekaan vastuuta kovin mielellään vaan paahtaa menemään robotin tavoin.

– Tarvitsisin uskoa siihen, että minäkin voisin hoitaa asioita, Timo sanoo ohjelmassa.

Ohjelma jatkuu tänään 12.3. Nelosella. Jaksossa nähdään, miten parit ottavat toisensa aluksi vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savolaiset lähtivät vieraisiin – "Vanhoissa suhteissa on petetty"

Uusimmat

Viihde

15.7.2020 Sutkaus

14.7.2020 Sutkaus

13.7.2020 Sutkaus

12.7.2020 Sutkaus

11.7.2020 Sutkaus

Seiska: Savolainen tosi-tv-julkkis odottaa vauvaa – myös lapsen isä Iisalmesta

10.7.2020 Sutkaus

9.7.2020 Sutkaus

8.7.2020 Sutkaus

7.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.