Viime vuoden soitetuin artisti oli Jenni Vartiainen

Vuoden 2011 soitetuin kappale oli Jenni Vartiaisen esittämä Missä muruseni on. Kappaleen ovat yhdessä tehneet Jukka Immonen, Jenni Vartiainen ja Mariska.  Teoston keräämien esitystietojen mukaan toiseksi esitetyin oli Teemu Brunilan säveltämä ja Jukka Immosen sovittama Duran Duran.

Vartiaisen kappale keräsi vuoden aikana yli 7 000 esityskertaa ja Duran Duran reilut 6 500 esityskertaa. Kaupallisissa radioissa Duran Duran soi eniten, mutta kaikki esityspaikat mukaan lukien Missä muruseni on kiri ykköseksi.

Viime vuonna kotimainen musiikki soi taajimmin orkestereiden esittämänä tanssilavoilla ja -ravintoloissa. Tanssipaikoilla suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tekemän musiikin osuus oli 81 prosenttia, konserteissa 73 prosenttia ja festivaaleilla 63 prosenttia.

Ylen radiokanavien musiikista 40 prosenttia ja kaupallisten radioiden musiikista 31 prosenttia oli kotimaista. Televisiossa kotimaisen musiikin osuus oli vain 16 prosenttia.

Kotimaiset hitit olivat kuitenkin radiokanavilla soitetuimpia kappaleita. Esimerkiksi kaupallisten radioiden 10 kärjessä -listalle mahtui vain yksi ulkomainen teos, kuudennella sijalla oleva Bruno Marsin esittämä Grenade. Ylen valtakunnallisilla radiokanavilla kymmenestä soitetuimmasta kappaleesta kahdeksan oli kotimaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

29.1.2020 Sutkaus

28.1.2020 Sutkaus

27.1.2020 Sutkaus

26.1.2020 Sutkaus

Sosiaalisessa mediassa leviävä haaste sai myös Itä-Suomen poliisin mukaan: tältä näyttäisi poliisikoiran Tinder-kuva

25.1.2020 Sutkaus

Kuopion viinijuhlat venyvät yhdellä päivällä – ranskalaisen viinikultturin helmiä luvassa

24.1.2020 Sutkaus

Usain Bolt ja Kasi Bennett saavat lapsen – julkaisivat uutisen sosiaalisessa mediassa

23.1.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.