Viinijuhlilla tv:stä tuttuja artisteja ja kestosuosikkeja

Kuopion viinijuhlien artistikattaus noudattaa tuttua ja turvallista kaavaa: lavalle nousee Suomen eturivin artisteja, joista moni on vieraillut tapahtumassa ennenkin.

Musiikkivieraista kovimpia nimiä ovat parhaillaan huimaa suosiota nauttiva Cheek, Juha Tapio, Pauli Hanhiniemen luotsaama Kolmas Nainen sekä Jenni Vartiainen. Kolmea ensiksi mainittua yhdistää esiintyminen Vain elämää -televisiosarjassa. Samassa sarjassa nähdyistä artisteista lavalle nousevat viinijuhlien aikana myös Anna Abreu ja Erin.

Lisäksi juhlien esiintyjälistalla ovat koko kansan kestosuosikit J. Karjalainen, Yö, Popeda, Paula Koivuniemi, Kaija Koo, Tuure Kilpeläinen, Haloo Helsinki!, Suvi Teräsniska ja Movetron.

– Yleisö haluaa nähdä tiettyjä esiintyjiä, ja tähän pyyntöön me vastaamme. Osa esiintyjistä on tuttuja monen vuoden ajalta, osa uudempia. Monelle artistille televisiojulkisuus on antanut hyvää nostetta, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Jorma Iivanainen.

 

Iivanainen arvioi, että viinijuhlien suosituimmaksi esiintyjäksi nousee Cheek, joka elokuussa esiintyy kaksi kertaa täydelle Olympiastadionille.

–Jokaiselle päivälle on rakennettu vahva ohjelma. Aloimme varata esiintyjiä jo vuosi sitten, ja saimme haluamamme artistit. Tähän pitää olla tyytyväinen, sillä tiedostamme kyllä, että kesä–heinäkuun vaihteessa Suomi on täynnä kilpailevia tapahtumia.

Uutuutena tapahtuma tarjoaa yleisölle päivittäin ravintolateltassa jazzia ja pruuviteltassa bluesia.

 

18. kertaa järjestettävä Kuopion viinijuhlat keskittyvät tällä kertaa Kroatian ja Slovenian viineihin.

–Viinijuhlien viinit tulevat kolmelta paikalliselta viinitalolta. Näitä viinejä et pääse maistamaan missään muualla Suomessa, Iivanainen kertoo.

–Lisäksi viinijuhlilla herkutellaan kroatialaisilla ja slovenialaisilla ruuilla savolaisella vivahteella. Luvassa on esimerkiksi viininlehdillä haudutettua karitsaa sekä rasvassa paistettuja mausteisia lihatankoja, jotka tarjoillaan pitaleivän sisällä.

Viinijuhlat järjestetään Kuopion matkustajasatamassa 27.6.–5.7.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.