Viisin aina kaunihimpi: Juhannusneito-finalistit valmiina aaton huipennukseen

Mitä kuuluu?

Kysymys, johon vastataan yleensä "mitäs tässä, ihan tavallista.

Tänä juhannuksena eräällä jengillä vastaus on takuulla ihan jotain muuta.

Kuopiolaiset Saara Kemppainen, Sonja Länsivuori, Jenni Partanen, Taru Puustjärvi ja Anni Rönkkö kisaavat aattoiltana Savon Sanomien Juhannusneidon tittelistä.

Kilpailu huipentuu Kuopiossa Rauhalahden Jätkänkämpän juhannusjuhlissa alkaen kello 18. Omaa suosikkiaan voi äänestää aattoiltaan kello 20 asti osoitteessa savonsanomat.fi/juhannusneito.

Jotta kisapaikka olisi valmiiksi tuttu, neidot tutustuivat Rauhalahteen muutama päivä ennen h-hetkeä, kun Rauhalahden porukka järjesti puuhaa finalistien iloksi.

Ja nyt, kelataans alkuun!

Tilataksi kurvaa Savon Sanomien toimituksen pihaan arkiaamuna ja noukkii viisikon kyytiin. Päivän ohjelma on vielä mysteeri, mutta jokainen finalisti on yrittänyt guuglailla, mitä Rauhalahdessa ylipäätään voisi olla edessä.

– Ainakin paintballia siellä on, mutta ei kai sitä meille nyt voi pitää, kun kuvauksissa oltaisiin ihan värin peitossa, Jenni Partanen nauraa.

Myös Saara Kemppainen on silmäillyt tarkasti aktiviteettilistaa: on kiipeilyä, ratsastusta, minigolfia, frisbeegolfia ja vaikka sun mitä.

– Uimaan ei varmaan ainakaan mennä, kun ei ole uikkareita, Kemppainen tuumaa.

Sonja Länsivuori osuu veikkauksessaan oikeaan.

– Jostain kuulin, että siellä voi pelata jotain kurlinkia, Länsivuori aprikoi.

Päivä alkaakin makoisan aamupalan jälkeen kurlauksella. Se on Rauhalahden kesäinen versio curlingista. Kylpyläpäällikkö Ari Järveläinen ja ravintolapäällikkö Juha Tirkkonen ovat täpinöissään, kun pääsevät opastamaan neitoja lajin saloihin.

Tärkeintä on yhteispeli, mutta säännöissäkin löytyy.

– Hei hei, siellä oli törkeä sisäharjaus, Järveläinen hoksaa, kun Anni Rönkkö harjaa liian innokkaasti palloa pesään.

Neitoja naurattaa. Lajin vaatima herkkyys ja räväkkyys sopii näille kisaajille.

– Yllättävän korkeatasoisia heittoja, Juha Tirkkonen tuumaa.

Kurlauksen jälkeen on aika kurkottaa korkeuksiin. Neidot pukeutuvat valjaisiin ja pääsevät seinäkiipeilemään. Taru Puustjärvellä on sormi murtunut, mutta asenteessa on voimaa.

– Ja sormivammainen ensimmäisenä, Puustjärvi hymyilee, kun kipuaa salamana katon rajaan.

– Olipas kivaa, Anni Rönkkö tuulettaa, kun pääsee takaisin maan tasalle.

Rönkkö on porukasta ainoa, joka muistaa käyneensä aattoillan kisapaikassa Jätkänkämpällä aiemminkin.

– Sehän oli muistaakseni hieno ja tunnelmallinen paikka.

Muistikuva osoittautuu todeksi, sillä lounaan jälkeen Juha Tirkkonen esittelee finalisteille Jätkänkämpän perinteikkään miljöön, jossa tiivistyy suomalainen juhannus. On jykevää hirsiseinää, järvimaisema, savusauna ja koivu poikineen.

Tässä paikassa kruunataan juhannusaattona Savon Sanomien Juhannusneito 2018.

Oli se kuka hyvänsä, finalistiviisikon henki on niin hyvä, että yhteydenpito jatkuu juhannuksen jälkeenkin. Suunnitelma nimittäin on, että kurlauksen MM-kisoissa Rauhalahdessa elokuussa nähdään eräs yllättävän korkeatasoinen joukkue.

Finaali juhannusaattona Rauhalahdessa

– Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1968.

– Kisassa Savon Sanomat etsii 18–23-vuotiasta Savossa asuvaa nuorta naista, joka haluaa työskennellä Savon Sanomien edustustehtävissä.

– Viisi finalistia valittiin Savon Sanomilla pidetyn karsintatilaisuuden kautta.

– Tänä vuonna kilpailun finaali järjestetään Kuopiossa Rauhalahden Jätkänkämpän juhannusjuhlissa. Koko perheelle tarkoitettu juhla alkaa perjantaina 22. kesäkuuta kello 18.

– Juhlan ohjelma alkaa lipunnostolla. Ennen Juhannusneidon kruunausta finalistit esittäytyvät yleisölle ja alueella on runsaasti muutakin ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille, muun muassa taikuri, yhteislaulua sekä Taikakuu-yhtyeen esitys.

– Juhannusneidoksi valitaan kilpailija, joka saa eniten yleisöääniä. Omaa suosikkiaan voi äänestää juhannusaattoiltaan kello 20 saakka osoitteessa savonsanomat.fi/juhannusneito. Raadin suosikki saa Juhannustytön tittelin.

– Voittaja kruunataan noin kello 20.30 ja Juhannusneito 2018 sytyttää Jätkänkämpän juhannuskokon noin kello 21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

3.8.2020 Sutkaus

2.8.2020 Sutkaus

1.8.2020 Sutkaus

31.7.2020 Sutkaus

30.7.2020 Sutkaus

29.7.2020 Sutkaus

28.7.2020 Sutkaus

27.7.2020 Sutkaus

26.7.2020 Sutkaus

25.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.