Viitostien missiksi valittu Susanna Niskanen tykkää laittautua hienosti – "Pin-up-tyyli on myös itsensä hyväksymistä"

Lauantai-iltana Miss Route 5 -kilpailun voittanut siilinjärveläinen Susanna Niskanen, 39, nauttii fiftarihenkisyydestä ja pin-up-tyylistä. Viitostien missi valittiin nyt toista kertaa Lapinlahti Kruising -harrasteajoneuvotapahtuman yhteydessä Tahkolla.

Parturi-kampaamoyrittäjä Niskanen kertoo, että hän tykkää laittautua hienosti 1950–1960-lukujen tyyliin.

– Tykkään kauniista vaatteista. Ehkä tällainen laittautuminen tulee ammatistakin. Se on minun juttuni. Myös musiikkimakuni on rockhenkinen, vaikka iskelmäkin menee, hän kertoo.

Niskasen mielestä pin-up-tyyli on myös sitä, että naisen ei tarvitse olla langanlaiha.

– Pin-up-tyyli on osaltaan myös itsensä hyväksymistä, hän muotoilee.

Nilsiäläissyntyisen Niskasen perheeseen kuuluvat miehen, kahden lapsen, kissan ja koiran lisäksi tietysti jenkkiauto. Viitostien missi korostaakin harrasteajoneuvotapahtumien henkeä ja aitoutta.

– Niissä on aina hyvä fiilis. Autoja en osaa itse laittaa, mutta mukavaa niillä on ajella.

Niskanen löysi tiensä Miss Route -kilpailuun kavereiden houkuttelemana.

– Moni minua oli sinne yllyttämässä. Yllätyin lopulta itsekin, että uskalsin lähteä mukaan, sillä olen huono kilpailija. Hain kilpailusta esiintymisvarmuutta, jota todella sainkin.

Miss Route 5 -kilpailu on kerännyt yhä enemmän suosiota. Voittaja valittiin niin, että kolmasosan äänistä antoi nettiyleisö, yhden kolmasosan yleisö Lapinlahti Kruisingissa ja kolmanneksen vielä seitsenhenkinen tuomaristo.

Missikilpailun järjestäjistä Anne Tuovinen iloitsee, että tämän vuoden finalisteissa fiftarihenkinen elämäntyyli sai nostetta, ja finalisteja yhdisti pin-up-harrastus. Tuovisen mukaan kilpailun kärkikolmikko oli tasainen. Toiseksi sijoittui Eveliina Vinni niin ikään Siilinjärveltä ja kolmanneksi ylsi Susanna Karell Pieksämäeltä.

Mitään erityisiä tehtäviä voittajalla ei ole, mutta Niskanen lupaa ainakin tulla palkitsemaan ensi vuoden Viitostien missit.

Viitostien missi valitaan jälleen – Miss Route 5 -kisan finalistit esittelyssä

Uusimmat

Viihde

Mikä on puujalkavitsi? Veikko vastaa

19.11.2018 Sutkaus

Kun on morkkis ja masentaa: AA-PUU-VA Miss Suomi Alina Voronkova!

Alina Voronkova: "Olen reippaasti ilmoittanut, että pitäkääpä minut mielessä"

18.11.2018 Sutkaus

Kuopion musiikkilukio 50 vuotta

17.11.2018 Sutkaus

16.11.2018 Sutkaus

15.11.2018 Sutkaus

14.11.2018 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.