Itsenäisyysjuhlissa jaetaan kulttuuripalkintoja

Varkauden kaupungin tämän vuoden itsenäisyysjuhlaa vietetään Warkaus-salissa torstaina kello 14–15.30.

Ohjelmassa on muun muassa vuoden varkautelaisen ja vuoden 2018 kulttuuripalkinnon saajan palkitsemiset.

Juhlapuheen pitää professori Hannu Itkonen. Muuta ohjelmaa tarjoavat Soisalo-tanssikoulun esiintyjät ja teatteriryhmä Nimettömät.

Juhlaan on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu on kello 13–14.

Seppeleet lasketaan Ylä-Kankun ja Kangaslammin hautausmailla kello 11.30, Pirtinniemen sankarihautausmaalla kello 12.

Varkauden pääkirkossa jaetaan elintarvikkeita vähävaraisille kello 11–11.30. Jumalanpalvelus alkaa kello 12. Samaan aikaan on itsenäisyyspäivän hartaus Kangaslammin kirkossa.

Kuoppakankaan työkeskuksessa on lapsiparkki kello 14–16 eli samaan aikaan kuin Warkaus-Salissa on itsenäisyyspäivän pääjuhla. Nuorten iltapäivän olohuone Ilpo on työkeskuksessa kello 14–17.

Joroisissa itsenäisyyspäivän juhlinta alkaa kello 10 jumalanpalveluksella kirkossa. Urheilutalon aulassa Joroisten Maa- ja kotitalousnaiset tarjoavat kahvit kello 11 alkaen, ja kello 12 urheilutalossa alkaa pääjuhla.

Siinä palkitaan muun muassa esimerkillinen nuori ja kunnan valitsema vuoden yrittäjä. Puhallinmusiikkia esittää Sorsakosken soittokunta. Juhlapuheen pitää kunnanhallituksen puheenjohtaja Kimmo Ihalainen.

Leppävirralla itsenäisyyspäivää juhlistetaan pitkin pitäjää.

Sankarihaudoilla kynttilät sytytetään Kotalahdessa jo kello 8.15, ja yhdeksältä siellä on seppeleenlasku. Sen perään Kotalahti-talolla on kyläyhdistyksen kahvitarjoilu.

Näädänmaalla, Saahkarlahdessa ja Paukarlahdessa kynttilät sankarihaudoille sytytetään kello 9.

Kirkonkylällä kello 13 on ekumeeninen jumalanpalvelus ja sen jälkeen kunniakäynnit muistomerkeillä.

Itsenäisyyspäivän juhla vanhassa pappilassa alkaa kello 14.20 kahvitarjoilulla, juhlaohjelma kello 15. Juhlassa jaetaan vuoden 2018 kulttuuripalkinto. Juhlapuheen pitää päätoimittaja Antti Aho.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.