Järvikyläntien risteys kaipaa remonttia, mutta Joroisten kunta ei halua siitä maksaa

Vättiläntien ja Järvikyläntien risteyksen korjaamista koskeva tiesuunnitelma oli Joroisissa nähtävillä elokuun ajan. Suunnitelmassa tietä oikaistaisiin ja muutettaisiin yksityistieliittymien paikkoja.

Suunnitelman taustana on se, että risteyksen turvallisuudessa ja liikenteen sujuvuudessa on parantamista.

Famifarm Oy on ollut risteyksen parantamisesta yhteydessä Joroisten kuntaan jo muutamien vuosien ajan.

Pohjois-Savon ely-keskus laati risteyksen parantamisesta toimenpidesuunnitelman vuonna 2017. Tämän suunnitelman pohjalta on laadittu varsinainen tiesuunnitelma.

Tien numero 455 eli Vättiläntie on poikkileikkaukseltaan kapea ja geometrialtaan puutteellinen suhtetettuna siihen, mikä on nykuinen nopeusrajoitus ja raskaan liikenteen määrä. Liittymä on myös lähellä jyrkkää kaarretta.

Risteyksen korjaamisen kustannusarvio on noin 1,52 miljoonaa euroa.

HJoroisten kunnanhallitus toteaa lausunnossaaan, että remontti kuuluu ensisijaisesti valtiolle. Ely-keskus oli esittänyt, että kunta maksaisi 20 prosenttia.

Kunta ehdottaa, että hankkeen toteuttamisesta järjestetään palaveri ely-keskuksen, Joroisten kunnan sekä vaikutuspiirissä olevien yritysten kesken.

Suunnitelmasta kuntaan saapuneessa muistutuksessa esitetään, että tiesuunnitelma on ylimitoitettu nykyisiin liikennemääriin. Kunta toteaa, että suunnitelman mukaan rakennettaessa risteyksen ja tien turvallisuus ja liikenteen sujuvuus paranevat merkittävästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.