Joroisten avoimessa kokkikerhossa ruoka on hyvä tekosyy viettää mukavaa aikaa yhdessä

Joroisten seurakuntatalon keittiössä tuoksui tiistaina hyvälle. Uuneissa muhi kakkua ja kääryleitä, levyillä porisi pataa, kastiketta ja perunoita.

Kerran kuukaudessa kokoontuvan kaikille avoimen kokkikerhon ruoat alkavat olla valmiita. Joroisten seurakunnan emäntä Eija Viinikainen nostaa pannullisen sienillä ja ohralla kaalikääryleitä pöydälle. Kääryleitä valellaan pannulle valuneella liemellä ja ne nostetaan vielä takaisin uuniin paistumaan.

– Kaali kypsyy hitaasti, Eija toteaa.

Iloinen puheensorina täyttää keittiön, kun kysytään, miksi kerhoon on tultu.

– Yhdessä tekeminen on kivaa, Anja Honkapuro sanoo.

– Täällä on hyvä henki ja seuraa yksinäisille, Sinikka Puttonen toteaa.

Kerhossa oppii uusia ruokia ja tulee maisteltua sellaistakin, mitä kotona ei ole aikaisemmin tehty.

Maija-Liisa Tikkanen kehuu hyviä reseptejä ja keittiön hyviä välineitä.

Maija-Liisa kertoo tyttärensä ihastuneen kerhossa tehtyyn punajuurikeittoon ja ottaneen reseptin itselleenkin.

– Sekin oli hyvää, mutta mikä se oli se toinen oikein hyvä keitto, oliko se jostain kaalista, Erkki Kaikkonen muistelee.

Eija muistaa, että se oli lehtikaalikeitto.

Erkki on aikaisemmin harrastanut enemmänkin ruoanlaittoa, muun muassa Varkaudessa Soisalo-opiston Herrat keittää -kurssilla.

– Tässä välissä oli sitten vähän rauhallisempaa, mutta nyt taas kiinnostuin.

Kerhon tavoitteena on käyttää aina mahdollisimman paljon läheltä tuotettua ja kotimaista ruokaa.

Sesongit ja kauden vihannekset hyödynnetään. Tänä syksynä kerhossa on jo kokattu paljon esimerkiksi kurpitsaa ja kaalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.