Minkkiä, supikoiraa ja kanadanmajavaa saa metsästää eräillä Etelä-Savon suojelualueilla

Tervaruukinsalon, Kivimäensalon, Ruokojärven–Mulan ja Vuotsinsuon luonnonsuojelualueilla saa rajoitetusti metsästää pienpetoja ja ajaa hirviä.

Tervaruukinsalo on kokonaan Joroisissa. Kivimäensalo on osittain Pieksämäen, Ruokojärvi–Mula Varkauden ja Vuotsinsuo Rantasalmen kuntien puolella.

Kivimäensalossa saa pyytää vain kanadanmajavaa ja ajaa hirviä.

Heinävedellä lupa koskee Apaanmäen, Heinolanmäen, Koskijärven, Kyrönsuon, Leväsensuon-Haisevanpuron, Somerjoensuon sekä Valkeisnevan–Polvijoensuon luonnonsuojelualueita.

Metsästys perustuu metsähallituksen viime viikolla tekemään päätökseen. Sen tarkoitus on vähentää suojelualueilla haitallisia vieraslajeja eli minkkiä, supikoiraa ja kanadanmajavaa.

Pyyntiin valtion maalla tarvitaan myös metsästysoikeus ja mahdollisesti tarvittava pyyntilupa.

Päätös on voimassa kymmenen vuotta, 23.4.2020–22.4.2030

Etelä-Savossa luonnonsuojelualueet on perustettu muun muassa lehtojen, vanhojen metsien, soiden, lintukosteikkojen sekä ranta- ja saaristoluonnon suojelemiseksi. Luonnonsuojelualueiden tavoitteena on säilyttää alueet ja niiden eliöstö luonnontilaisena sekä turvata ekosysteemien häiriötön kehitys.

Luonnonsuojelulain mukaan suojelualueilla voidaan vähentää vierasperäisten tai muuten vahingolliseksi käyneiden kasvi- ja eläinlajin yksilöiden lukumäärää.

Supikoira ja minkki ovat Suomessa haitallisia vieraslajeja, ja kanadanmajava on metsästyslaissa vierasperäinen riistaeläin.

Samoilta suojelualueilta on pyydetty vieraslajeja aiemminkin, ja metsästyksen sallimisella tavoitellaan vieraslajien kannanhallinnan jatkuvuutta.

Minkki ja supikoira aiheuttavat merkittävää vahinkoa paikallisiin lintukantoihin, ja kanadanmajava on runsastunut Etelä-Savossa voimakkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Savo

Lähihoitaja Nanna Hännikäinen oli iltavuorossa ennen valmistujaispäivää – Todistukset jaettiin pienissä ryhmissä ja ilman tarjoiluja

Ammattiin valmistuneita

Komminselän siltatyömaalla alkoivat piikkaustyöt – Vesipiikkaus aiheuttaa melua ja pölyhaittoja

Pohjois-Savon pitkä nollalinja katkesi: maakunnassa tilastoitu yksi uusi koronatartunta

Varkaudessa rakennettu Harrastakotona.fi -sivusto keräsi kuukaudessa lähes 50 000 kävijää: tarjolla on tekemistä parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin

Koulunpäättäjäisten takia viikonlopusta voi tulla pitkästä aikaa levoton

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta työntekijästä – intialaismies katosi täysin yllättäen Savossa

Pohjois-Savon maakuntajohtaja: Itärata-hanke nytkähti viimein eteenpäin, mutta kysymyksiäkin jäi

Pohjois-Savossa ei yhtään koronavirustartuntaa pariin viikkoon: testejä tehty jo lähes 9000

Kohta pääsee taas kahvilaan – juomat ja leivonnaiset voi nauttia sisätiloissa turvavälein