Muuttovoitto kertoo, että jotain on Varkaudessa tehty oikein

Varkauden väkiluku on puolen vuoden jälkeen vain 26 henkeä miinuksella. Luku on todella pieni, kun vertaa sitä aikaisempiin vuosiin. Esimerkiksi vuosi sitten tammi-helmikuussa miinusta oli jo sata henkeä.

Vielä hienompaa on, että Varkaus on edelleen muuttovoittoinen kunta. Varkauteen on muuttanut 45 henkeä enemmän kuin kaupungista on muuttanut pois.

Varkauden väestötilastoja on seurattu koko alkuvuosi hämmästyneinä. Onko muuttoliike todellakin kääntynyt plussalle?

Kun tilanne on sama edelleen kuuden kuukauden jälkeen, on pakko uskoa, että jonkinlainen käänne on tapahtunut. Tällä hetkellä Varkaus vetää. Ei hurjaa tahtia, mutta vetää kuitenkin.

Nyt olisikin syytä selvittää, mistä muuttajat ovat tulleet. Jos muutto on tapahtunut lähikunnista, ei tilanne koko Keski-Savon osalta ole parantunut. Esimerkiksi Leppävirta kärsii samaan aikaan kovaa muuttotappiota.

On toki Varkauden etu, että tänne muutetaan, mutta laajemmin ajatellen siitä ei ole mitään hyötyä, jos väki vain siirtyy omalla alueella paikkakunnalta toiselle.

Jos muuttajat ovat tulleet kauempaa, vaikkapa Etelä-Suomesta, on tilanne on huomattavan paljon parempi. Se tarkoittaisi sitä, että Varkaus on vihdoinkin saanut viestinsä läpi myös Savon ulkopuolella: tänne kannattaa tulla.

Myös se olisi syytä selvittää, mikä muuttajat on saanut tulemaan Varkauteen. Sitä hyvää viestiä olisi syytä yhä vahvistaa ja viedä edelleen eteenpäin.

On hyvin mahdollista, että muuttoluvut kääntyvät syksyllä miinukselle, kun osa nuorista lähtee muualle opiskelemaan. Siitä huolimatta alkuvuoden hyvästä tuloksesta kannattaa iloita. Jotain on tehty oikein, kun Varkaus kiinnostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.