Piiparinen Leppävirran ääniharava, Aholainen sai vaalipiiristä enemmän

Leppävirta ei saanut vieläkään omaa kansanedustajaa. Kolmesta paikallisesta ehdokkaasta kovimman saaliin Leppävirralta keräsi ensikertalainen keskustan ehdokas Auli Piiparinen. Hän sai kotikunnastaan 1 077 ääntä ja koko vaalipiiristä ääniä 4 202.

SDP:n niin ikään ensikertalaisen ehdokkaan Anne Aholaisen äänisaalis Leppävirralta oli puolestaan muuhun vaalimenestykseen verrattuna laimeampi. Aholainen sai leppävirtalaisääniä yhteensä 446 ja vaalipiirin äänimäärä hänen osaltaan oli 5 461 ääntä.

Kolmatta kertaa ehdokkaana ollut vasemmistoliiton Kaisa Korhonen sai yhteensä 2 269 ääntä, joista kotikunnan ääniä oli 217.

Leppävirran äänestysprosentti oli 68,4, tasan sama kuin neljä vuotta sitten.

Kristillisdemokraattien Sari Essayahia äänesti 309 leppävirtalaista. SDP:n Timo Suhonen sai Leppävirralta 235 ääntä. Anu Vehviläisen (kesk.) ja Matti Semin (vas.) osuus Leppävirralta oli molemmilla 218 ääntä ja Marko Kilpi (kok.) sai yhden äänen vähemmän. Hannakaisa Heikkinen (kesk) sai leppävirtalaisääniä 158, Sanna Antikainen (ps.) 136, Minna Reijonen (ps.) 118 ja Jussi Wihonen (ps.) 108 ääntä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.