Pohjois-Savon Osuuspankin yt-neuvottelut päätökseen – Leppävirran konttorin aukioloon supistuksia, Varkauteen ei

Pohjois-Savon Osuuspankki järjestelee toimintojaan vastatakseen muuttuvaan asiakaskäyttäytymiseen ja tarjotakseen entistä laadukkaamman asiakaskokemuksen.

Muutosten toteuttamiseksi Pohjois-Savon Osuuspankissa käytiin pääosin pankin henkilöasiakasliiketoimintaa koskeneet yhteistoimintaneuvottelut, jotka päättyivät 25. marraskuuta.

Yhteistoimintaneuvotteluissa löydettiin ratkaisut henkilöstön osalta siten, että irtisanomiset voidaan välttää.

Pankin Juankosken ja Varpaisjärven konttorit muuttuvat palvelupisteiksi, joissa ei ole kassapalveluita ja asiakkaita palvellaan jatkossa ajanvarauksella.

Lisäksi Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden palveluaikoja muutetaan. Muutokset tulevat voimaan helmikuussa 2020.

Tarkemmin palveluaikojen muutoksista tiedotetaan lähiviikkojen aikana suunnittelun edetessä.

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden konttoreiden palveluaikoihin ei tule muutoksia.

– Päivittäiset pankkipalvelut siirtyvät entistä enemmän sähköisiin kanaviin ja niiden kysyntä konttoreissa on vähentynyt merkittävästi. Asiakkaat toivovat meiltä enemmän asiantuntijuutta vaativaa palvelua esimerkiksi rahoittamiseen ja sijoittamiseen liittyvissä asioissa. Myös finanssialaa koskevan sääntelyn noudattaminen vaatii henkilöstöltä entistä syvempää ja vahvempaa osaamista. Kehitämmekin henkilöstön osaamista aiempaa vahvemmin asiantuntijuuden suuntaan, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

Syyskuun lopussa OP Osuuskunnan hallintoneuvosto teki periaatepäätöksen osuuspankkien vahinkovakuutusmyynnin siirtämisestä Pohjola Vakuutukseen.

Päätöksen taustalla on toimintaympäristön sekä asiakaskäyttäytymisen muutos sekä viranomaisten kasvavat vaateet osaamisen kehittämisen sekä toiminnan valvomisesta.

Pohjois-Savon Osuuspankin hallitus on tehnyt päätöksen pankin osalta vahinkovakuutusmyynnin siirtämisestä Pohjola Vakuutukselle 1.4.2020.

Kaikille yhteistoimintaneuvotteluiden piiriin kuuluville työntekijöille on tarjota uusi työtehtävä, minkä lisäksi pankkiin syntyy uudistuksen myös uusia työtehtäviä.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, että yhteistoimintaneuvotteluissa päästiin tavoiteltuun lopputulokseen siten, että henkilöstön irtisanomiset voidaan välttää. Neuvottelut etenivät ripeästi ja ne saatiin päätökseen suunniteltua nopeammin. Uudistuksen myötä pankissa on vielä avoinna 22 tehtävää, joiden täyttäminen on tällä hetkellä käynnissä, Pääkkö kertoo.

– Itsekin olen tyytyväinen lopputulokseen. Yhteistoimintaneuvottelut on aina raskas prosessi sekä neuvottelijoille että henkilökunnalle. Nyt käydyt YT-neuvottelut sujuivat avoimessa ja keskustelevassa hengessä kuten toivoinkin ja tämän vuoksi saimme lyhennyttyä neuvottelu- ja epävarmuuden aikaa alkuperäisestä suunnitelmasta, toteaa pääluottamusmies Kaisa Junkkarinen-Kosonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pohjois-Savon OP:n yt:t päättyivät – Varpaisjärven konttori muuttuu palvelupisteeksi

Uusimmat

Keski-Savo

Karhun kunniaksi kunnon pidot – ikivanha metsäkansan perinne on elvytetty Keski-Savossa uudelleen eloon. Peijaiset veti Toukolan tuvan täyteen juhlaväkeä

Murhilahteen ei tule kaupungin vesijohtoa – Vesilaitoksen toiminta-alue supistuu reunoiltaan

Euroopan komissio päättää, saako Varkaus panna rahaa yhtiöihinsä

Warkauden Lehden ensimmäisissä uutiskuvissa nostettiin laiva jäistä – Vuonna 1920 leipäviljaa sai kortilla ja eduskunta keskusteli armahduslaista, mutta Varkaudessa oli tarjolla huvejakin

Maa siirtyy paikasta toiseen: uuden Prisman alta ajetaan 7 000 kuorma-autollista maata rautatien varteen

Viljat eivät kestä lumetonta pakkassäätä, eikä siitä mansikkakaaan tykkää

Seksuaalirikoksia ilmoitettiin enemmän, törkeitä petos- ja huumausainerikoksia huomattavasti viime vuotta enemmän

”Varkaus sopii minulle” – teatterista on kolmessa vuosikymmenessä tullut näyttelijä Annikka Kaistiselle kuin koti

Elämyksellistä järviluontoa – Rantasalmen Järvisydän valittiin vuoden kotimaan matkakohteeksi

Pohjois-Savon yrityksille ennätyssuuret rahoitukset valtiolta – "Osin kyse entistä isommista hankkeista"