Poliisi vetoaa nuorten huoltajiin: "Olkaa tavoitettavissa ja vastatkaa myös tuntemattomiin puhelinnumeroihin, jos lapsenne on liikkeellä iltamyöhään ja yöllä"

Lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä muodostui Itä-Suomen poliisilaitoksen tämän vuoden toistaiseksi vilkkain työvuoro. Kello 19–07 välisenä aikana poliisilla oli Itä-Suomessa 285 tehtävää, joista valtaosa painottui erilaisiin päihteisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyviin hälytys- ja valvontatehtäviin.

Tyypillisimpinä tapahtumapaikkoina olivat niin sanotusta normaalista poikkeusolojen viikonlopusta poiketen ja kokoontumissuosituksista huolimatta esimerkiksi puistot ja uimarannat. Yleisille paikoille kokoontui poliisin kannalta varsin rauhallisen kevätkauden päätteeksi yllättävän paljon nuoria aikuisia ja alaikäisiä.

Tarjolla oli runsaasti päihtyneitä. Poliisi työllistivät sammuneet sekä lukuisia, useamman henkilön tappelunnujakat.

Niiden seurauksena esimerkiksi Kuopiossa poliisi joutui tyhjentämään Väinölänniemen uimaranta-alueen sunnuntaina aamuyöstä. Joensuussa nuorta juhlaväkeä kerääntyi eniten Ilosaaren ja Linnunlahden alueille ja Mikkelissä Kirkkopuistoon.

Vakavin kokoontumisiin liittyvä rikos oli myöhään lauantai-iltana Kuopion Väinölänniemellä tapahtunut teräaseella tehty tapon yritys.

Poliisin lisäksi nuorten ja lasten valvontaan sekä tapahtumien jälkiselvittelyyn osallistui kuntien sosiaali- ja nuorisotoimen sekä erilaisten vapaaehtoisjärjestöjen edustajia.

Poliisi vetosi ennakkoon ja myös illan aikana alaikäisten vanhempiin ja huoltajiin, jotta he pitäisivät yhteyttä huollettaviinsa ja noutaisivat heidät tarvittaessa kotiin. Kovin suurta huoltajien liikehdintää ei poliisi havainnut.

– Jos lapsenne ovat ns. liikenteessä, olkaa tavoitettavissa puhelimella myös yöaikaan ja vastatkaa myös tuntemattomiin numeroihin, poliisi vetoaa vanhempiin tiedotteessaan.

Viikonloppu ja viikko ovat olleet poliisille kevään vilkkaimmat Itä-Suomessa. Tehtäviä on kertynyt sunnuntaiaamuun mennessä viikolta yli 2 000, joka on poikkeusoloista huolimatta selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Nuorisovalvonnan lisäksi poliisia ovat työllistäneet myös liikenteeseen liittyvät tehtävät.

Viikon aikana on ollut muun muassa 55 rattijuopumusta ja 17 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.