Tanja Lehtonen pyytää varkautelaisilta muistoja Ulla Lehtosesta

Viime kesänä menehtyneen tietokirjailija ja luomupuutarhuri Ulla Lehtosen tytär Tanja Lehtonen toivoo ihmisten kertovan hänelle muistoja ja tarinoita äidistään.

– Miten hänen elämäntyönsä näkyi Varkaudessa, miten se heijastui, millaisia asioita kukin on häneltä saanut, Tanja Lehtonen kertoo.

Ulla Lehtonen vastasi vuosikymmenten ajan puhelimessa lukemattomien ihmisten kysymyksiin puutarhanhoidosta, kompostista ja kasveista. Lehtosten kotona myös vieraili linja-autolasteittain ihmisiä eri puolilta maata. Lehtonen oli luonnonmukaisen kotipuutarhanhoidon ja kasvissyönnin edelläkävijä ja tunnettu asiantuntija koko Suomessa.

Tanja Lehtonen toivoo entisten Vekara-Varkauden osallistujien muistoja Ulla-mummon yrttipajasta, jota Lehtonen veti muutaman vuoden ajan. Lehtosen perheelle on jäänyt vieraammaksi myös hänen toimintansa Varkauden kaupunginvaltuustossa.

– Äiti oli aika suorapuheinen ja uskalsi sanoa, olisi kiva kuulla millaisia muistoja hänestä on jäänyt, tytär toivoo.

Toistaiseksi Tanja Lehtosella ei ole valmista suunnitelmaa siitä, millaiseen muotoon kertyneet muistot kootaan.

Tanja Lehtoseen voi ottaa yhteyttä sähköpostilla tanja.lehtonen@espoo.fi tai puhelimella 040 410 8941, mieluiten iltaisin tai viikonloppuisin.