Timo Suhonen vie vaalisunnuntain tapahtumat tutkittavaksi hallinto-oikeuteen: "Äänestäjien kuuluu saada lainmukainen arvio äänten laskennan oikeellisuudesta"

Eduskunnasta äänten tarkastuslaskennassa pudonnut Timo Suhonen aikoo viedä asian hallinto-oikeuden tutkittavaksi. Suhonen kertoo asiasta Savo-blogeissa.

Blogissa Suhonen toteaa, että asia etenee lakimiehen näkemyksen ja ohjeiden mukaan. Suhosen mielestä myös äänestäjien kuuluu saada lainmukainen arvio äänten laskennan oikeellisuudesta.

– Annetaan hallinto-oikeuden ratkaista, oliko ääntenlaskennassa tapahtuneiden suurten virheiden kohdalla asia korjaantunut niin kuin kuuluu, Suhonen kirjoittaa.

Timo Suhonen kertaa blogissa sunnuntain vaali-illan tunnelmia ja iloa läpipääsystä ääntenlaskun viime metreillä. Hän ehti olla yhden päivän, maanantain, kansanedustaja.

– Maanantai meni kuin sumussa, hyvä fiilis tuntui ja näkyi kohtaamisissa. Iloisia oltiin erityisesti siitä, että Varkaudesta saatiin jälleen Kari Rajamäen jälkeen Sd-edustaja eduskuntaan. Ilo oli myös suuri siksi, että Varkaudesta oli jälleen kaksi edustajaa eduskunnassa, Semin saadessa jatkokauden Arkadianmäelle, Suhonen kirjoittaa.

Eduskunnasta ehdittiin lähettää uudelle kansanedustyajalle ohjeita ja kansanedustajan opas 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savo-Karjalan vaalitulos vahvistettiin – myös Tuula Väätäisen valinta sai sinetin

Timo Suhosen riemu vaihtui piinaviikon tunnelmiin – tsemppiviestejä satelee

Timo Suhonen putoamassa tarkastuslaskennassa, tilalle nousemassa Tuula Väätäinen – syykin selvisi