Varkauden tekninen lautakunta suosittaa kulukuria pelastuslaitokselle

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ensi vuoden talousarvioesitys on nostamassa kuntien maksuosuuksia keskimäärin 2,36 prosenttia. Varkauden maksuosuus nousisi 58 553 euroa eli 2,32 prosenttia.

Varkauden tekninen lautakunta katsoo lausunnossaan, että koska kunnat joutuvat yhä tiukkenevassa taloustilanteessa karsimaan menojaan ja sopeuttamaan palveluitaan, samaa tulisi edellyttää myös ylikunnallisilta organisaatioilta siitä huolimatta, että pelastuslaitoksen korotusesitys on hyvin perusteltu.

Talousarvioesityksen toteutuessa pelastuslaitoksen vuoden 2020 tilinpäätös on 232 000 euroa ylijäämäinen. Sekä toimintakulujen että toimintatuottojen odotetaan kasvavan ensi vuonna 1,8 prosenttia. Toimintakate on silloin 1,22 miljoonaa euroa. Talousarviossa ei ole varauduttu palkankorotuksiin.

Investoinnit ovat lähes tämän vuoden tasolla, nettoinvestoinnit noin 1,36 miljoonaa euroa. Investointisuunnitelma sisältää muun muassa kahden raskaan pelastusajoneuvon uusimisen, kolme uutta ambulanssia ja muita kalustohankintoja.

Pelastustoiminnan tehtävämäärän odotetaan nousevan 8,2 prosenttia kuluvaan vuoteen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.