Wappu alkaa Waltterinpuistossa jo tiistaina puoliltapäivin

Vapun vietto alkaa iloisesti Vanhasta Varkaudesta, Waltterinpuistosta, kun Varkauden museoiden, Riikka-Piikan neulekahvilan, Keskuskonttorin, ja Stora Enson yhteisessä tapahtumassa juhlitaan vappua, kevättä ja taidetta.

Vuonna 2016 Joroisissa toimiva Riikka-Piikan Neulekahvila julkaisi siihenastisen toimintansa kunnianhimoisimman projektin. Vuodesta 2012 toiminut vapaamuotoista neulomista ja virkkaamista harrastava ryhmä toi suuren yleisön tietoisuuteen Virkatun Fergusonin eli vuoden 1952 Ferguson-traktorin, joka sai yllensä virkatun villapaidan. Virkatusta Ferkusta sukeutui maailmanlaajuinen ilmiö, aina Japania ja Australiaa myöten.

Vuoden 2018 lopussa Riikka-Piikan Neulakahvilalaisten ja Varkauden museoiden tiet kohtasivat, ja tuosta hetkestä lähti itämään yhteistyön siemen. Riikka-Piikan Neulekahvilan käsityöaktivistit ja Varkauden museot yhdistivät voimansa, ja nyt vapunaattona Vanhan Varkauden Wapunvastaanottajaisissa julkaistaan mahtipontinen neulegraffiti.

Vapun vastaanottajaisissa on luvassa ohjelmaa, virallisia puheita, totista torvensoittoa, pientä kotiin vietävää ja ilmapalloja.

Tilaisuudessa Varkauden seniorilaulajat esiintyvät kenties viimeistä kertaa.

Juhlat käynnistyvät vappuaattona, 30. huhtikuuta kello 12 Walterinpuistossa, keskuskonttorin edustalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.