Äippähän on genressä – kauppareissulla poikkeaa kiekkohyllylle hypistelemään ja yrittää uskotella tarvitsevansa taas uuden putterin

Näkökulma

”Mitäs minun nyt pitää tehdä?”

”Sun pitää ottaa alivakaa midari ja pistää vähän annukkaa peliin”

”Mitä?”

”Tai forella mandon ohi, mutta varo oobee!”

”No, nytsä pistit hysseen ja meni auttiin.”

Ymmärrän tällaisista poikieni kanssa käymistäni keskusteluista vain sidesanat, mutta en anna sen häiritä. Liikkuva nuoriso on johdattanut minutkin kaupunkimme upeiden liikuntapaikkojen sykkeeseen, joista frisbeegolfradat Joutenlahdessa ja Vattuvuorella ovat loistavia esimerkkejä.

Aluksi lähdin poikien mukaan vain ihmettelemään, kunnes totesin, että voihan siinä samalla itsekin heitellä. Nyt on ajauduttu jo niin vakavaan tilanteeseen, että olemme mieheni kanssa löytäneet itsemme kahdestaankin heittämässä näitä muovisia rinkuloita kohti metallihäkkyröitä. Koukuttavaa puuhaa vaikeudestaan huolimatta.

Hauskaa on huomata itse, että nykyisin markettireissulla helposti poikkeaa kiekkohyllylle vähän hypistelemään ja yrittää uskotella itselleen tarvitsevansa taas uuden ”putterin”.

Parasta on kuitenkin ollut huomata, että lajilla on Varkaudessakin paljon monen tasoisia harrastajia, ja tämän vuoksi harrastuspaikat kovassa käytössä.

Nuoremman pojan sanavarastoon kuuluvat nykyisin kiinteästi myös ”skuutit”, ”reilit”, ”ländäys”, joista en vielä ymmärrä yhtään mitään. Kuitenkin olen ilolla katsonut entisen Tehtaan koulun taakse rakentunutta parkkia ja toimintaa siellä. Nuoriso käyttäytyy loistavasti ja eri ikäiset temppuilijat sulassa sovussa hiovat ”trikkejään”.

Tämän kaltaiset paikat ovat osoituksia siitä, että Varkaudessa on panostettu aktiiviseen vapaa-aikaan. Toivottavasti tieto näistä harrastusmahdollisuuksista on tavoittanut kaupunkilaiset ja lähdemme innokkaasti niitä hyödyntämään.

Kevään aikana tärkeäksi liikuntapaikaksi perheellemme on muodostuneet myös upeasti kunnostetut Kosulanniemen tenniskentät. Olemme muutaman kerran käyneet tätä eriskummalliseen englantilaiseen pistelaskuun perustuvaa lajia kokeilemassa. Suosittelen kaikille lämpimästi!

Hieno liikuntamuoto, jossa kehittymistä riittää. Käytetään hyväksemme tämäkin maksuton mahdollisuus liikkumiseen, mutta muistetaan samalla pitää kentistä huolta.

Kun näitä kaikkia liikuntamahdollisuuksia lähtee hyödyntämään, kannattaa muistaa, että ikä ei ole pelkästään numero, vaan myös mielessä pidettävä realiteetti. Vaikka ihan kaikkeen ei enää taivukkaan, voimme yhdessä nuorison kanssa harrastaa mahtavia liikuntapaikkojamme hyödyntäen ja samalla voi ”hokata” olevansa ihan genressä.

Hyvät aikuisina itseänne pitävät, tutustukaa näihin hienoihin liikuntamahdollisuuksiimme ja menkää liikkumaan lasten ja nuorten pariin.

Pian kenties huomaat löytäneesi uusia harrastuksia. Näin minulle kävi! Ja kyllä minä sen kadoksissa olevan annukankin vielä löydän…

Liikunnallista kesää!

Kirjoittaja on Varkauden kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (kok.), kahden liikkuvan pojan äippä ja yhden urheiluhullun vaimo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.