Hannu Tsupari: Rock with you -kuorokokoonpano ansaitsee yleisön tuen.

Tässä jutussa ei ole tarkoitus kertoa Michael Jacksonin pophitistä Rock With You sen enempää. Sen sijaan kerron tunnelmiani konsertista, jossa Varkauden Laulun uusi pop-rock kokoonpano, Rock with you antoi ensinäytteitä taidoistaan. Se tapahtui runsas viikko sitten Warkaus-salissa pidetyssä Soisalo-opiston kuorojen yhteiskonsertissa.

Ilta oli samalla musiikkineuvos Jyrki Immosen 60-vuotisjuhlakonsertti. Kuoroja oli paljon ja kun laulujakin oli paljon, iltakuudelta alkaneen konsertin päätöslaulu kuultiin vasta iltayhdeksältä.

Täysi sali nautti silminnähden kuorojen esityksistä.

Olin tavannut etukäteen Jyrkin ja uuden kuorokokoonpanon edustajia. Tiesin, että siihen kuuluu noin 60 laulajaa, eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Ja että nimivalinta oli äänestyksen tulos.

Jyrkin kuorolle valitsemat laulut ovat englanninkielisiä. Joukossa on lauluja sellaisilta tähtiartisteilta kuin vaikkapa Queen, Michael Jackson, Beatles, Leonard Cohen, Cindy Lauper. Lauluja on viideltä eri vuosikymmeneltä.

Kuoron tavoitteena on saada kaikki yli 20 laulua valmiiksi siten, että ne esitetään marraskuussa Warkaus-salissa ja Poleemissa Pieksämäellä.

Kun jättikuoro vihdoin asteli lavalle, saattoi jo aistia, että kohta kuullaan jotakin erilaista ja mieleen painuvaa.

Ja niin todella kävi.

Kaikki konsertissa kuullut kolme kappaletta soivat kauniisti ja voimallisesti. Nuorten solistien koskettavat ja taidokkaat suoritukset saivat kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä.

Lopussa kuultu mahtipontinen Tribute to Queen kajahteli upeasti ja laulajien äänet ja stemmat soivat yhteen tarkasti ja puhtaasti. Yleisö huokaili ihastuksesta.

Voi vain kuvitella, miltä esitykset näyttävät ja kuuluvat sen jälkeen, kun niiden säestäjäksi saadaan oikea bändi.

Konsertin perusteella Varkauden Laulun Rock Edition -kokoonpanolle voi ennustaa suurta menestystä. Seuraavan kerran kuoroa kuullaan Savon Sampo -messuilla huhtikuussa ja toivottavasti myös Pohjois-Savon maakuntapäivän juhlassa elokuussa.

Kuoron suojelijana haluan kannustaa varkautelaisia sankoin joukoin tulemaan kuoron konsertteihin.

Rock with you ansaitsee ja tarvitsee laajan yleisön tuen, sillä konsertti on myös taloudellisesti merkittävä panostus.

Ja mikäs sen hienompaa kuin synnyttää tällainen kuoroshow Varkauden kaupungin täyttäessä tänä vuonna 90 vuotta.

Kirjoittaja on Varkauden kaupunginjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.