Olisiko olemassa palveluhelmi, joka olisi täytetty pikkupiruilla – miksei isommillakin?

Näkökulma

Naapurin rouva osti sähkölieden. Puolen vuoden käytön jälkeen rouva arveli ostaneensa sähkölieden sijasta saunan kiukaan, sillä lieden käytössä ilmeni ajoittain sen suuntaisia ongelmia. Kun rouva pani yhden levyn päälle, kuumeni koko hökötys.

Rouva päätti palata tavarataloon, josta oli lieden ostanut. Matkalla hän mietti, kuinka sikanautayhdistelmä toimii hyvin ruokana, mutta sähköliesi-saunankiuas ei toimi ruuan paistossa. Ja on kaiken lisäksi vaarallinen.

Tavaratalossa rouva latoi tiskiin kaikki kuitit ja takuupaperit, jotka oli ostohetkellä mukaansa saanut ja kertoi myyjälle sähköliesiongelmastaan. Mutta juttu loppui lyhyeen.

Myyjä totesi: ”Rouva hyvä, myymälämme vastaa vain tavaran myynnistä. Tuoteviat kuuluvat liettä valmistavalle tehtaalle. Teidän on mentävä huoltoliikkeeseen, jonka tiedot annoimme teille kaupan yhteydessä, siellä teitä neuvotaan.”

Herranjestas, mutta teiltähän minä ostin lieden, kai teilläkin jokin vastuu siitä on, hätääntyi rouva.

”Juu. Kuten sanoin, vastaamme vain myynnistä. Tämä on yleinen käytäntö. Teidän on hoidettava lieden korjausasia huoltoliikkeen kanssa.”

Rouva kapusi polkupyörän selkään, polki huoltoliikkeeseen ja pyysi soittaman tehtaalle. Mutta liikkeen henkilökunta ilmoitti, etteivät he soita, vaan rouvan on itse soitettava.

Lieden tarkastuksen liike lupasi suorittaa rouvan kotona. Tarkastaa, onko vika valmistuksessa vai asennuksessa.

Tarkastuksen jälkeen asentaja ilmoitti: Vika on koneen valmistuksessa.

Asia eteni. Tehdas toimitti rouvalle uuden lieden, jonka huoltoliike armollisesti asensi.

Kuluttajana pohdin, että minkälaisen palveluhelmen tämä ketjuuntunut asiakaspalvelu ansaitsisi? Olisiko olemassa palveluhelmi, joka olisi täytetty pikkupiruilla. Miksei isommillakin. Ei tarvitsisi itse kiroilla.

Yhdeksääkymmentä juhliva Varkaus on ollut juhlahumussa koko vuoden. Aurinkoinen kesä on vihertänyt puistot ja saanut kaupunkia halkovat virrat välkkymään. Kulttuuritapahtumia on ollut jokaiseen makuun. Ja monet tapahtumat maksuttomia.

Niistä nauttiminen on ollut itsestä kiinni. On pitänyt nostaa pylly sohvalta.

Aamukahvilla tapasin kaksi miesliikkujaa, jotka olivat pyhittäneet osan vapaa-ajastaan kaupungin siistimiseen keräämällä maasta tupakan tumppeja. Saaliina tuhansia tumppeja.

Innostajana miehille oli Turun Sanomien artikkeli vuodelta 2016: ”Tupakka tappaa myös maahan heitettynä.”

Kahvittelun loputtua kävelin autolle. Nostin tavaroita autoon, kun lähelle pysäköityyn autoon tuli aikuinen mies. Katseli taivaalle, sitten ympärilleen ja tyhjensi auton tuhkakupin maahan auton viereen. Mies kaasutti matkoihinsa. Tumppiarmeija aloitti työnsä ympäristön saastuttajana.

Ei niin pahaa, ettei löytyisi myös jotakin hyvää. Sellainen on Varkauden päivystyspoliklinikka, ja sen ympärivuorokautinen päivystys. Minä kiitän, sunnuntai-iltana 15. syyskuuta työvuorossa ollutta lääkäriä ja hoitajia saamastani avusta, joka oli ammattitaitoista, ystävällistä ja huolehtivaa.

Toivokaamme ympärivuorokautisen päivystyksen säilyvän Varkaudessa. Se on ihmistä lähellä.

Yö on päivää pitempi. Muurahaiset ovat menneet pesäänsä aikaista kylmää pakoon. Ihmisten huulilla on sana: Ilmastonmuutos! Maailma on pullollaan hallituksia, joiden poliittinen päätöksen teko suurissa ilmastolinjauksissa on hukassa. Eikä Suomi ole poikkeus.

Kuulumme joukkoon, jotka selittävät, päättävät lupaavat ja toivovat. Mutta eivät toimeenpane.

Kansainvälisessä ilmastopaneelissa esiintynyt presidentti Sauli Niinistö ei kaihtanut tosiasioita puhuessaan ilmastonmuutoksesta ja ihmiskunnan kohtalosta, jos emme pysty tekemään ilmastoa suojaavia päätöksiä. suomalaiselle enemmistölle, tavallisille kansalaisille presidentti tolkuttaa arjen pieniä ilmastotekoja.

Meidän tehtävämme on ymmärtää pienen teon suuri merkitys ja toteuttaa.

Herätys! Ilmastoaktivisti Greta Thunberg räjäytti päättäjien silmille ilmastopommin. Se pani liikkeelle nuoret, joilla pitäisi olla edessään elävä tulevaisuus.

Kuitenkin nyt maailmaa hallitsevat sukupolvet ovat syöneet ja syövät edelleen lastensa tulevaisuutta. Mukaillen isoa kirjaa: Tulevaisuuden lapset maksavat isäin pahat teot aina kolmanteen ja neljänteen polveen.

Kirjoittaja on varkautelainen eläkkeellä oleva yrittäjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.