Tähtijuttu on tilaajille – tavoitteena on, että printti ja digi kulkevat käsi kädessä toimituksen arjessa

On sattumaa, että spurtti toimituksen digitekemisessä osuu Warkauden Lehden 100-vuotisen taipaleen juhlavuoteen. Siihen se joka tapauksessa hienosti sopii.

Media-ala on kovassa myllerryksessä. Jos meinaamme selvitä myrskystä, tekemisen on pakko muuttua. Vaikka paperilehti on yhä ehdottomasti ykköstuotteemme, sähköiset välineet juoksevat kantapäillä.

Tavoitteena on, että printti ja digi kulkevat luontevasti käsi kädessä toimituksen arjessa ja töiden suunnittelussa.

Olemme uudenlaisessa tekemisessä vasta alkutaipaleella. Silti saan olla ylpeä, miten hyviä askelia olemme kyenneet ottamaan pienessä ajassa.

Warkauden Lehden verkkosivujen kävijämäärät ovat kaksinkertaistuneet parin kuukauden sisässä ja digitilausten määrä on lähtenyt kasvuun.

 

Erilaiset mielipidekirjoitukset ovat verkkosivuillamme avoimia mutta kaikki lähes kaikki muu on nyt maksumuurin takana.

Ymmärrän, että maksumuuri ärsyttää lukijoita, joilla tilausta ei ole. Moni on törmännyt maksumuuriin muissa lehdissä mutta Warkauden Lehden lukijoille se on uutta.

– Taas tähtijuttu. Miksi nämä jutut ovat aina tilaajille, kysyvät ärsyyntyneet.

Tähtijutut ovat tilaajille, sillä sisältö on sitä, mitä lehti myy pysyäkseen hengissä ja maksaakseen henkilökunnan palkat. Tarvitsemme sekä tilaus- että ilmoitustuottoja.

Harva asettaa kyseenalaiseksi sitä, että paperilehden sisältö maksaa. Miksi sen sitten pitäisi olla digissä ilmaista?

Sisällön jakaminen ilmaiseksi ei ole reilua myöskään tilaajiamme kohtaan.

En minä ainakaan haluaisi maksaa maitopurkista, jonka saisin naapurikaupasta ilmaiseksi. Harva myöskään haluaa olla rahoittamassa muiden maitoja.

 

Kestotilaajalle yksi kappale paperista Warkauden Lehteä maksaa alle 80 senttiä. Ymmärrän, että se on monen mielestä paljon, koska viisipäiväisessä lehdessä kymmenet sentit pitää maksaa noin 250 kertaa vuodessa. En silti tiedä toista tuotetta, joka tuotaisiin reilusti alle eurolla kotiin saakka säässä kuin säässä.

Kaupan päälle tilaaja saa myös sähköisen näköislehden ja mobiilisovelluksen, joka toimii älypuhelimissa.

On todella harmillista, että näköislehden ilmestyminen on takkuillut useaan otteeseen menneiden viikkojen aikana. Tekniset ongelmat ovat johtuneet pääosin toimitusjärjestelmien uudistuksesta.

Jos kaikki menee teknisesti niin kuin pitää, näköislehti ilmestyy aamuisin noin kello 5. Toivon mukaan pääsemme taas tähän säännölliseen ilmestymisrytmiin mahdollisimman pian.

 

Paperilehden, näköislehden ja mobiililehden lisäksi tilaajalla on käytössään vielä verkkolehti, jota toimitus lupaa päivittää enemmän ja nopeammin kuin ennen.

Jos jotain yllättävää ja erikoista alueellamme sattuu, uutisoimme asiaa tuoreeltaan verkkolehdessä eikä tietoja tarvitse enää odottaa seuraavaa aamuun saakka.

Kannattaa siis viimeistään nyt ottaa digituotteet käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.