Tekemisen meininki jatkuu

Positiivinen pöhinä on vienyt liikuntapuolen investointeja suunnitelluilla aikatauluilla eteenpäin.

Latupohjien kunnostus aloitettiin heti alkukesästä ja tällä rintamalla on edetty ripeästi suunnitelmien mukaan. Liikunta- ja vapaa-aikalautakunta päätti keväällä, että latuverkostoa lyhennetään noin 7 kilometriä. Tämä mahdollistaa sen, että nyt pystytään panostamaan enemmän laatuun.

Hyvä esimerkki on Vattuvuoren, Honkapirtin ja Käpykankaan pururadan välinen latuosuus, jonka hoitoluokitus tulee nousemaan kunnostuksen myötä 1. luokkaan. Tämä koko osuus pystytään jatkossa ajamaan isolla latukoneella.

Latupohjien kunnostus tulee mahdollistamaan myös sen, että latupohjilla pystytään lenkkeilemään ja pyöräilemään myös kesäisin. Tästä on jo nyt tullut positiivista palautetta kuntalaisilta niiden osuuksien osalta, jotka ovat jo kunnostettu.

Liikuntatalolla sijaitsevan keilahallin vanha keilakoneisto oli tullut tiensä päähän ja se uusittiin kesän aikana. Tämä investointi jäi jonkun verran alle budjetoidun summan ja liikunta -ja vapaa-aikalautakunta päätti siirtää 20 000 euroa Kosulanniemen tenniskenttien kunnostamiseen.

Kentät sijaitsevat Stora Enson omistamalla maaperällä ja kenttien hallinnoinnista tulee vastaamaan Varkauden kaupunki. Hallinnointisopimus Stora Enson ja Varkauden kaupungin välillä hyväksyttiin viime viikolla liikunta-ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa. Lautakunta määritteli myös kentille käyttömaksut ja ne astuvat voimaan 1.4.2019.

Könönpellon lähiliikuntapaikka valmistui pari viikkoa sitten ja on ollut hienoa huomata se, miten hyvin ihmiset ovat paikan löytäneet. Lähiliikuntapaikalta löytyy laitteita kaiken ikäisille ihmisille. Näitä lähiliikuntapaikkoja on tarkoitus rakentaa tulevaisuudessa myös muihin kaupungin osiin.

Waltterin koulun läheisyyteen tuleva peliareena/liikuntapaikka valmistuu lähiviikkojen aikana. Myös Keskuskentälle tuleva Street Work Out ulkoliikuntapaikka valmistuu lähiaikoina.

Pitkään toivottu ja nyt vihdoin toteutettava skeittipuisto valmistuu Tehtaan koulun viereen loppuvuoden aikana. Tässä hankkeessa ja suunnittelussa ovat myös nuoret olleet vahvasti mukana.

Yksi merkittävä asia näiden investointikohteiden lisäksi on liikunnanohjaajan/neuvojan toimen perustaminen toukokuussa. Tästä on tullut paljon positiivista palautetta ja myös toiveita varsinkin erityisryhmien osalta. On rakentavasti mietittävä, miten voitaisiin antaa apua tähän tarpeeseen. Kysymykseen tulee varmaankin taustatuki ja kuntopiirien ja jumppien ohjaus aikataulujen puitteissa.

Tämä vuosi on erittäin merkittävä investointien osalta ja on ymmärrettävää, että tuleva vuosi tullaan menemään huomattavasti maltillisemmin uuden rakentamisen suhteen. Pitää muistaa myös se, että vapaa-ajan liikkumiseen käytetään myös muita paikkoja kuin rakennettuja liikuntakohteita.

Liikkumiseen tarkoitetuilla ulkoilureitistöillä on vielä paljon tekemistä ja näiden osalta on myös oltava hyvät suunnitelmat tulevaisuuteen. Vattuvuoren paljon toivotuista kuntoiluportaista valmistuu opinnäytetyö syksyn aikana ja toivottavasti investointirahat tähän kohteeseen saadaan vuoden 2019 talousarvioon.

Liikunnallista syksyn jatkoa!

Kirjoittaja on liikunta- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja (sd.)