Tiihosen poika ja hormoonihiiret

Kaikki tietävät Cheekin eli Jare Henrik Tiihosen. Tai ovat tienneet ainakin Vain elämää -ohjelman vuoden 2012 tuotantokauden jälkeen.

Vaikka oli Cheekillä elämää ja uraa ennen sitäkin. Listaykkösiä, Emma-palkintoja, kesähittejä ja platina- ja kultalevyjä.

Suosio nousi ensin jäähalliluokkaan ja kohta samalla vauhdilla stadionluokkaan. Suksee oli sitä luokkaa, että stadionkeikkojenkin liput myytiin loppuun hetkessä.

Tuosta ei suomenkielisellä artistilla ole suuntaa enää kuin alaspäin, joten Cheek päätti lopettaa.

Saa nähdä, kuinka kauan päätös pitää? Pääsemmekö edes tämän vuosikymmenen loppuun, ennen kuin Cheek kutsuu taas toimittajat paikalle kovan tason tiedotustilaisuuteensa.

Yhtä paljon kuin Cheekillä on ihailijoita, hänellä on myös vihamiehiä.

Monia ärsyttävät hänen laulujensa lyriikat, jotka ovatkin paikoitellen varsin röyhkeitä, uhoavia ja suurentelevia.

Se on mainstream-rapin sielunmaisemaa myös tyylilajin synnyinmaassa Yhdysvalloissa. Suomessa ei ilmeisesti saa kutsua itseään kultasormeksi tai kertoa deittailevansa daameja, joita tavalliset pulliaiset kuolaavat instagrammissa.

Kellä raha on, se rahan kätkeköön.

Kun tarkemmin muistelee, niin on sitä Suomessakin uhottu ennenkin.

Kuka muistaa esimerkiksi suomalaisen rokin sekatyömiehen Mika Sundqvistin, joka äänitti ja tuotti studiossaan kotimaisen rokin huippulevyjä ja soitti itsekin Paula Koivuniemen ja Irwin Goodmanin taustabändeissä.

Omalla nimellään Sundqvist räjäytti potin 1980-luvun alussa albumeillaan Moottoripyörä on moottoripyörä sekä Hormoonihiiret.

Viimeksi mainitun nimibiisi voitti vuoden 1982 Syksyn Sävel -kilpailun, vaikka koko kappale on periaatteessa rajatonta itsekehua:

Tämän pojan käsissä ne naiset sulaa ja rannalle jääneet tanssii hulaa, morkoonit soi sekä henkselit senkun paukkaa / Tämä poika tietää ne lemmenloitsut joita ei tiedä räkänokkapoitsut ja rouvilla selkää pitkin hiiret laukkaa, hormoonihiiret laukkaa.

Ja toisesta kohtaa vielä:

Toiset vetää kainaloonsa deodoranttia, minen tarvii, muistutankin Gary Grantia / Äijät upotteli jo traktorit suohon, kun minä hanu taputtelin pimuja puohon / vou-vou-vou-vou-jee, voi että täältä pesee, veri kuumana höyryy ja nupissa Elysee.

Yhtään vaatimattomampaa ei ole meno moottoripyöräilyn iloja kuvailevassa Moottoripyörä on moottoripyörä -hitissäkään.

Eikä mua vaivaa gonokokki, enkä mä ole eunukki, ei pyöräni ole kartanon kehräävä rukki / Kun moottori käyntiin hyrähtää niin istumalihaksiin jyrähtää ja hekuman hiukkaset päässäsi pyrähtää.

Lopuksi vielä ilmainen vinkki Tiihoselle:

Sitten kun teet comebackisi, niin coveroi ensi töiksesi Sundqvistin Hormoonihiiret.

Sillä kun sinut hyvin suurella todennäköisyydellä nostetaan aikanaan Dannyksi Dannyn paikalle, niin oletpahan ollut ainakin yhdessä asiassa häntä rohkeampi. Olet luvannut tarjota seksuaalisia väristyksiä myös rouvashenkilöille, et vain itseäsi kolme kertaa nuoremmille tytöille.