Varkaudessa on jo nyt erinomaisia mahdollisuuksia, kun niitä osataan oikein hyödyntää

Näkökulma

Useasti otetaan melko negatiivinen sävy, kun puhutaan kaupunkimme houkuttelevuudesta. Mielestäni Varkaus kestää kyllä vertailun mahdollisuuksista useilla mittareilla mitattuna, kun puhutaan reilun 20 000 asukkaan kaupungeista.

Tapahtumapuolella löytyy esimerkiksi viikon kestävä Vekara-Varkaus, RuusuRootsRockFest, katusählyturnaus, Sampea ja Samppanjaa sekä monia muita tapahtumia. Lisäksi löytyy houkuttelevia ja erilaisia kohteita esimerkiksi vesitorni, Taipaleen kanava, sekä Hertunrannan kehittyvä rantamiljöö.

Yleensä ottaen tapahtumien ja kohteiden markkinointi myös kaupungin puolelta on parantunut huomattavasti mutta tällä sektorilla voidaan tulevaisuudessa olla vieläkin parempia.

Paikkakuntamme sijainti on loistava, kun puhutaan ympärillä olevista vesireiteistä ja hienoista maisemista niiden ympärillä. Tämä on mielestäni loistava vetonaula, kun houkutellaan vesiteitse tulevia ihmisiä Varkauteen.

Navitas Kehityksen rooli tämän asian markkinoinnissa ja kehittämisessä on erittäin tärkeää. Tässä yhteydessä on syytä mainita, että vesireittien ja koskien läheisyydessä olevaan Kämärin alueen kehittämiseen ollaan panostamassa merkittävästi.

Tästä kauniista maisemasta saadaan siistimällä ja ulkoilureittejä kohentamalla vieläkin houkuttelevampi retkeilykohde.

Liikunta- ja vapaa-aikapuolella on vahva tahtotila kehittää omalta osaltaan kaupunkia vieläkin houkuttelevammaksi. Kesäkuun puolessa välissä avattiin kauan toivottu skeittipuisto, joka nimettiin liikunta-ja vapaa-aikalautakunnan järjestämän nimikilpailun jälkeen tehtaan parkiksi. Entinen tehtaan koulu ja ympärillä oleva tehdasmiljöö olivat painavia kriteerejä nimeä valittaessa.

Avajaistilaisuus oli onnistunut, sillä tehtaan parkki täyttyi nopeasti eri ikäisistä skeittaajista. Lisäksi tilaisuuteen saatiin Suomen kärkiskeittaajia näyttämään taidonnäytteitään. Heidän mielestä tehtaan parkki kestää vertailun, kun Suomen parhaista skeittipuistoista puhutaan.

Tässä heitänkin toiveen, että pidetään paikka kunnossa ja annetaan kaikille rauha harrastaa skeittausta ilman järjestyshäiriöitä.

Hertunrantaan valmistuu uimarannan läheisyyteen elokuun alkuun mennessä lähiliikuntapaikka, jossa on otettu huomioon kaikenikäisten tarpeet. Komealle paikalle tulevalle lähiliikuntapaikalle tulee myös paljon toivottu beach volley -kenttä.

Lähiaikoina alkaa vuoden 2020 talousarvion laatiminen ja taloutta pitäisi tasapainottaa samalla. Pitää kuitenkin muistaa, että järkevät satsaukset liikunta-ja vapaa-aikapuolelle tuovat hyvää tulevaisuuteen. Tämän vuoden investointilistalta jäivät pois paljon toivotut kuntoiluportaat ja mielestäni näiden toteutuksen aika on vuonna 2020.

Kaiken kaikkiaan Varkaudessa on jo nyt erinomaisia mahdollisuuksia, kun niitä osataan oikein hyödyntää. Tehdään hienosta paikkakunnastamme oikeita asioita kehittämällä vieläkin houkuttelevampi. Hyvää kesän jatkoa !

Kirjoittaja on liikunta- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajaja, kaupunginvaltuutettu (sd.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.