Haukea ja huumoria

Esitin jo vuosia sitten kaupunginjohtaja Hannu Tsuparille, että Sampea ja Samppanjaa -tapahtuman nimeksi tulisi "Sampikarnevaali" ( Varkaus Sampi Carnival). Tapahtuman aikana Varkauden väkiluku voisi ainakin tilapäisesti ylittää 62?000 maagisen rajan. Sampea ja Samppanjaa kuulostaa korvissani turhan herraskaiselta ja kaipaan Varkauteen kansanomaisempaa tapahtumaa tyyliin Haukea ja Huumoria.

Tapahtuman aikana voisi olla Savolaistarinoiden SM-kilpailu sekä Vitsinväännön MM- kisat.

Henkilö, joka osaa kertoa pari julkaisukelpoista tuhmaa juttua, voitaisiin nimittää vuoden "Härski Hartikaiseksi". Neuvon tarkistamaan, ettei "Härski Hartikainen" nimelle ole tekijänoikeusrajoituksia.

Varkauden Kauppakadulla on vitsit vähissä ja Varkauteen tarvitaan tekemisen meininkiä.

Esiinnyin lauantaina 16.7.1988 Valkeakosken Visavuoressa Väinämöisenä ja jutustelin laatimiani tarinoita sekä lauloin. Tuolloin "Sääksmäen savut" aloittivat Emil Wikströmin veistämän Väinämöisen patsaan pronssivalun rahankeräyksen. Muistelen, että tuossa Alicen-päivän yhteislaulutilaisuudessa oli lähes 800 kuulijaa. Muistan myös Alice-päivän laulajaiset, jossa esiintyi Reino Markkula. Hän oli armoitettu vitsinvääntäjä sekä hyvä laulaja. Yleisöllä oli hauskaa. Visavuoren museon yhteydessä on Kari-paviljonki, jossa on näytillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä. Toimin kymmenen vuoden ajan Karin vaimon Lippe Suomalaisen säestäjänä. Olen miettinyt missä Varkaudessa voitaisiin järjestää Alicen- päivän kaltaisia yhteislaulutilaisuuksia. Sopisiko paikaksi Taipaleen kanavamuseon piha, Navitas Taitotalon laituri sekä ranta, vaiko Hertunranta?

Olen nauttinut kirjailija Idries Shahin suufilaisista "Mulla Nasrudin"-tarinoista:

Vuoristokylän asukki Nasrudin lomailee Persianlahden alueella, jossa on hyvin kuumaa. Kun Nasrudin palaa kotikylään, tuttava kysyy, että miten matka meni. Nasrudin vastaa, ettei ole koskaan eläessään tehnyt niin paljon töitä. Tuttava ihmettelee, että mitä töitä teit loman aikana. Nasrudin vastaa: "hikoilin". Niin minäkin, mutta onneksi Etelänavalle on luvattu ensi maanantaiksi - 55 celsiusastetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.