Kankun koulusta pitää kuulla alueen asukkaita

Warkauden Lehden oli juttu, jossa käsiteltiin Varkauden kouluverkostoa ja Kankun alakoulun suunnittelua. Puurtilan ja Luttilan koulujen lakkauttamista on käsitelty jo kauan.

Tässä taloudellisessa tilanteessa ihmetyttää uuden koulun rakentamisen suunnittelu.

Kankun alakoulun luonnossuunnitelman on tehnyt opinnäytetyönä Savoniassa Elisa Kiesiläinen ja se on julkaistu 23.5.2019. Jos asia kiinnostaa, niin netistä sen voi lukea.

Kankun koulua suunnitellaan Multniemenpuistoon, alueella olevalle virkistys- ja ulkoilualueelle Komminselän ranta-alueella. Ilmeisesti alueen maankäytön suunnittelu on aloitettu ennen kuin uusi päiväkoti sekä päihdekuntoutujien toimintapiste ja asunnot ovat toiselle puolelle tietä rakennettu.

Lapsiperheiden suosimalta Puurtilan alueelta ollaan purkamassa terve koulu ja lapset siirtämässä Kankun kouluun.

Puurtilan sillan ylittäminen talvella, yksin alakoululaiselta mietityttää. Lumipenkka on kaiteen vieressä, ja siitä on mukava kurkotella kaiteen yli ja tutkia, miltä järvi alapuolella näyttää.

Koulukuljetuksia vähennetään, kustannuksia karsitaan, mutta Puurtilan koulun osalta niitä tullaan lisäämään.

Varkauden kaupungin tukema, Kuopion Työterapisen yhdistyksen uusi toimipiste, jossa hoidetaan päihdekuntoutujien asumis- ja päivätoimintaa on sijoitettu paikkaan, jossa Multniemenpuisto turvaa pääsyn luonnon keskelle.

Päihdekuntoutujia ajatellen paikka on todella hyvä, sairaalan palvelut sekä ulkoilualue lähellä sekä normaali elinympäristö. Mitä sitten, jos alakoulu rakennetaan vastapäätä Multnimenpuistoalueelle.

Kankun koulun rakentaminen, alueen suunnittelu ja Multniemenpuiston tuhoaminen ei ole asia, jota viedään eteenpäin ilman kuntalaisten ja ennen kaikkea tulevien koululaisten vanhempien kuulemista.

Milloin on ensimmäinen keskustelutilaisuus kyseistä opinnäytetyöstä, joka on tehty Kankun alakoulusta ja Multniemenpuistosta Varkauden kaupungin tilaamana?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.