Mopolla poliisia karkuun kiihdytysajon jälkeen

Meillä täällä Hasinmäessä oli aivan ikiomat 90-vuotisjuhlat, itse asiassa niitä on vietetty alkukeväästä lähtien. Lauantai-iltana asuinalueemme viereisellä alueella, joka rajoittuu Hasinmäen ja Kaura-ahon asuinalueisiin, vietettiin karmeat mopojen ja möyrivien autojen räyhäjuhlat.

Lopuksi poliisien jouduttua muilta kiireiltään juhlaan mukaan, ne saatiin taas kerran loppumaan. Kyse oli hirveästä metelöinnistä edellä mainituilla ajoneuvoilla.

Paikalla oli useita kymmeniä nuorison ja aikuistenkin edustajia muun muassa autoineen.

Paikalla ajetaan moottoripyörillä keulien hirveitä nopeuksia, samoin autojen kiihdytysajoja pidetään yleisellä ajotiellä. Jopa pyörä- ja jalankulkuväylällä on tällaista toimintaa pidetty.

Olen keskustellut tästä häritsevästä toiminnasta useiden Itä-Suomen liikennettä valvovien poliisiviranomaistan kanssa ja paikalla joutuu ravamaan useita kertoja viikossa poliisin yksiköt.

Poliisin kertoman mukaan alueelle tulevien teiden varsille on laitettu tiedotusyksiköitä. Kun partio lähestyy, ilmoitellaan siitä ajoporukoille, jolloin he pakenevat paikalta ympärillä oleviin metsiin ja osa kaupungille, leikitään poliisin kanssa hauskaa kissa- ja hiirileikkiä.

Mopot ja moottoripyörät ovat viritettyjä ja osa ilman rekisteröintiäkin, olen itse tavannut tällaisen ajomiehen lähikadulla. Kaupungin laittamat liikennemerkit eivät meinaa mitään.

Nyt juhlapuheissa mainostetaan kaupunkia ”ihanana asuinpaikkana” ja miten kaupungin nuoriso on huolestunut ilmastomuutoksesta. Tällainen käytöskö sitä osoittaa? Tämä porukkako on Varkauden tulevaisuus?

Olen kuullut, että tällainen meno on käytössä myöskin muualla kaupungin eri osissa. Vanhemmat ovat vedonneet siihen viranomaisten mukaan, että parempihan se on tuo ajaminenkin, kun eivät ole sitten kaupungilla vanhuksia potkimassa.

Tätäkö on Varkauden nuorison ilmastoahdistus vai onkohan kyseessä joku muu ahdistus? Olen tavannut myöskin muilla paikkakunnilla niitäkin nuoria, joilla on ollut kyse ihan oikeasta ilmastoahdistuksesta, eivätkä he räyhää ajoneuvoillaan ympäri kaupunkeja, vaan käyttävät polkupyöriä ja yleisiä kulkuneuvoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.