Risto Husu: Kaupungin selkeä tavoite on ollut myydä Call Waves eteenpäin eikä roikkua siinä ikuisesti

Kari Rajamäki purkaa katkeruuttaan Call Wavesin kaupasta (WL 13.6). Onhan se erikoista Varkaudessa, etteivät päätökset menekään valtuuston puheenjohtajan sanelemalla tavalla.

Kaupan torpedoimiseksi on käytetty kaikki mahdolliset keinot ja uhkailut. On pyydetty Kuntaliiton juristin lausunnot, ja kun ne eivät ole miellyttäneet on pyydetty lausunnot toiselta juristilta. Lopulta koko Kuntaliitto on kyseenalaistettu.

 

Rajamäki väittää, että ”Teollisuuskylän taloudelliset vaikeudet ovat johtaneet CW:n osakkeiden myyntiin”. Olen ollut mukana yhtiön hallituksessa vuodesta 2002 eli lähes sen perustamisesta lähtien.

Alunperin sijoitus yhtiöön tehtiin 3–5 vuoden tähtäimellä. Aika-ajoin kaupungin puolelta on tullut vahvaa painetta yhtiön myyntiin. Selkeä tavoite on ollut myydä yritys eteenpäin, eikä roikkua siinä ikuisesti.

Tämä jo siksikin ettei kyseinen liiketoiminta kuulu kaupungin ja julkisen toimijan perustoimintaan. Sopivaa ostajaa ei vain ole ollut helppo löytää, kun keskeisenä tavoitteena on ollut työpaikkojen säilyminen Varkaudessa.

Voidaan todeta CW:n olleen kaupungin kannalta todellinen menestystarina. Alunperin 150 000 euron sijoitus saadaan moninkertaisesti takaisin ja yritys on työllistänyt vajaan 20 vuoden aikana vuosittain ensin kymmeniä ja myöhemmin yli sata työntekijää. Lisäksi omistajille on pystytty maksamaan useana vuonna osinkoa.

 

Rajamäki arvostelee myös samojen henkilöiden istumista elinkeinoyhtiöiden hallituksissa. Vaalikauden alussa todettiin näiden yhtiöiden toiminnan liippaavan niin läheltä toisiaan ja asioiden kytkeytyvän toisiinsa selkeästi, jolloin yhteinen hallitus katsottiin tarkoituksenmukaiseksi. Tätä mieltä oli myös valtuuston puheenjohtaja eikä asiassa tuntunut olevan mitään ongelmaa.

Asioiden käsittelyn kannalta tämä onkin ollut toimivaa.

Todettakoon vielä, että niin Navitaksen hallitus, kaupunginjohtaja ja Call Wavesin johto ovat olleet yksimielisesti myynnin takana ja mahdollistamassa Call Wavesille uusia kehittymis- ja kasvupolkuja.

 

Kirjoittaja on Varkauden kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja (kok.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.