Suhonen ja Kuronen: Myynnin vastustus on kasvattanut yhtiön arvoa tuntuvasti

Varkauden kaupunginhallituksessa on käsitelty useaan otteeseen Call Waves Solutions Finlad Oy:n myyntiä, elinkeinoyhtiö Navitas Kehityksen hallituksen ja kaupungin konsernijaoston esityksen pohjalta.

Valmistelu on yhtiön myynnin osalta näyttäytynyt allekirjoittaneille epäselvänä, niin juridisesta kuin suoraan taloudellisesta ja työllisyysnäkökulmasta katsottuna.

Pakkomyynnin tunnusmerkit täyttäneenä tämä koko prosessi on vaatinut myös selvittelyä Kuntaliiton johtavilta lakimiehiltä. Tässä yhteydessä on kuntaliitosta saatu linjaus, joka poikkeaa merkittävästi Navitas Kehitys hallituksen puheenjohtaja Erkki Leppävuoren näkemyksestä. Leppävuori kommentoi WL:ssä asiaan liittyen, että Navitaksen hallitus olisi ollut hankalassa tilanteessa, kun yhtiössä on ollut yhtiö, joka ei olisi toiminut kuntalain mukaisesti.

Kuntaliiton vastaus ”laittomuuteen” oli, että kaupungin omistus kyseessä olevassa yhtiössä ei ole lain vastaista. Kuntaliiton näkemys siis oli että pakkomyyntiin ei lain mukaan ole tarvetta!

Warkauden Lehti on uutisoinut useampaan otteeseen salaisuuden verhoamaa Call Waves kauppaa. Viimeisin julkinen tieto olikin, että yhtiökokous edustaja evästetään yhtiön myynnillä. Allekirjoittaneiden vastustaminen ei ole ollut periaatteellista. Meillä on ollut huoli omaisuuden myynnistä oikealla arvolla ja mikä vielä merkittävämpää, turvata parhaalla mahdollisella tavalla työpaikat paikkakunnallamme.

Tämä meidän vastustaminen on onneksi kasvattanut yhtiön arvoa yli 200 prosenttia.

Yli sadan työpaikan turvaamisen tulee olla kaikkien päättäjien tärkeä tavoite. Myynnin vastustaminen tahoillamme kuitenkin vapauttaa meidät siitä vastuusta, mikä pahimmillaan voi olla edessä, jos yhtiön tulevaisuus on myyntipäätöksen myötä uhattuna.

Päätöksien jälkeen emme voi muuta kuin toivoa ja tehdä päättäjinä parhaamme uuden omistajan menestymiseksi paikkakunnallamme.

 

Suhonen on Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtaja (sd.) ja Kuronen kaupunginhallituksen jäsen (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.