Energy Engineering -koulutuksen ensimmäinen hakukierros on varsin vaikuttava

Varkauden kampuksen Energy Engineering -koulutus oli syksyn yhteishaussa olleista Savonia-ammattikorkeakoulun ylemmistä ammattikorkeakoulutukinnoista suosituin. Koulutukseen oli 75 hakijaa, joista 56 oli asettanut sen ensisijaiseksi. Tarjolla on 30 aloituspaikkaa.

Tilanne on suorastaan hämmästyttävä ja hyvin mielenkiintoinen. Hakijoista 23 on suomalaisia ja loput ovat ulkomailta, muun muassa Intiasta ja Pakistanista. Koulutusta ei ole markkinoitu ulkomaille mutta se on mukana studyinfo.fi -sivuilla, joilla esitellään suomalaista koulutusta englannin kielellä.

Koulutuksen suursuosiota toki selittää ennen kaikkea ulkomaalaiset hakijat. Merkille kuitenkin kannattaa laittaa, että myös suomalaisten hakijoiden osuus on suuri ja iso heistä on muualla kuin Varkaudesta tai lähialueelta. Energiateknologia on taas trendikästä eikä vähiten ilmastonmuutoksen tuomien isojen haasteiden vuoksi.

Kun ammattikorkeakoulu tarjosi aikoinaan englanninkielisiä opintoja Varkaudessa, kampuksella oli parhaimmillaan opiskelijoita paristakymmenestä maasta. Osa aikoinaan opiskelujen perässä maailmalta Varkauteen muuttaneista asuu ja tekee täällä töitä yhä.

Energy Engineering -koulutus järjestetään Varkaudessa nyt ensimmäistä kertaa, ja ainakin hakukierros on varsin vaikuttava. Kansainväliset opintolinjat voivat olla yksi vastaus Varkauden kansainvälisen teollisuuden ja energiateknologiayhtiöiden huutoon. Koulutus mahdollisimman lähellä on avainasemassa ammattitaitoisen työvoiman saatavuudessa, joka taas on avainasemassa teknologiajättien pysymisessä Varkaudessa ja Pohjois-Savossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.