Joroisissa on löydetty tapoja, miten kunta ja yrittäjät voivat puhaltaa yhteen hiileen

Joroisiin satelee tunnustusta. Ei ole kauan, kun Joroisten kunta valittiin Etelä-Savon yrittäjäystävällisimmäksi. Nyt oli Joroisten Yrittäjät ry:n vuoro pokata tunnustus vuoden 2019 parhaana paikallisyhdistyksenä. Ykkössija tuli pienten, alle sadan jäsenen yhdistysten sarjassa. Vuoden parhaat yhdistykset palkittiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa viikonvaihteessa.

Palkintoperustelujen mukaan Joroisten Yrittäjät on edistänyt oman paikkakuntansa elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä. Yhdistyksen toimintaa kehutaan monipuolista.

Monet eri tahot eivät voi olla yhtä aikaa väärässä. Joroisissa on löydetty viime vuosina tapoja, miten kunta ja yrittäjät voivat puhaltaa yhteen hiileen. Kuten monessa muussakin kunnassa, lähtökohdat yhteistyölle eivät olleet erityisen hyvät ja keskinäinen kyräily nousi herkästi pintaan.

Kunta ja yrittäjät ovat työskennelleet monessa asiassa yhdessä ja tapaamiset ovat olleet säännöllisiä. Käytännön toimia ovat olleet muun muassa kunnan hankintasäännön päivittäminen, Visit Joroinen ry:n synty sekä yrittäjien ja elinkeinoelämän äänen kuuluminen entistä paremmin kunnan budjettikirjauksissa.

Lisäksi Joroisten Yrittäjät ry on saanut monta tapahtumaa aikaan: maaseutumessut yhteistyössä MTK Joroisten kanssa on iso voimanponnistus. Niiden lisäksi yrittäjät ovat kampanjoineet monta vuotta sen eteen, että joroislaisten ostovoima suuntautuisi paikallisiin palveluihin.

Oli paikkakunta pieni tai iso, kunnan, yrittäjien ja ylipäätään elinkeinoelämän yhteistyö alkaa olla välttämätöntä, jos kehityksessä halutaan mennä eteenpäin. On hienoa asia, että Keski-Savon kunnissa yhteistyön merkitys jo ymmärretään ja edistysaskelia on otettu muuallakin kuin Joroisissa. Vene on jo yhteinen ja soutusuuntakin enimmäkseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.