Kaikkien liikkujien käytössä

Könönpellon koulu on odottanut jo pitkään mittavaa remonttia, mutta koulun pihalla puhaltavat jo uudet tuulet. Kaivattu lähiliikuntapaikka on jo täydessä käytössä, vaikka sen viimeistelytyöt vaativat vielä loppusilausta ja vastaanottotarkastus on vasta edessä.

Oppilaat ovat ottaneet lähiliikuntapaikan heti omakseen, ja heidän mukaansa (WL 15.8.) koulun piha on paljon parempi kuin ennen. Liikuntapaikkaesimies Marko Kukkosen mukaan lähiliikuntapaikka on pyritty suunnittelemaan niin, että sieltä löytyy tekemistä kaikille. Kiipeilyn ja tasapainoilun lisäksi mahdollisuuksia on erilaisin pallopeleihin ja yleisurheiluun.

Koululaisten lisäksi lähiliikuntapaikalle tervetulleita ovat myös muut kaupunkilaiset. Kouluaikana ne ovat koululaisten käytössä niin liikuntatunneilla kuin välitunneillakin. Iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina niitä voivat käyttää kaikki liikkujat.

Lähiliikuntapaikkojen rakentaminen on kaupunkilaisten toivomuslistan kärkipäässä, kun tulevaisuuden liikuntapaikoista puhutaan. Perinteiset kaupunginosakentät ovat jo pitkään olleet vajaakäytöllä ja myös varsin vähäisellä kunnossapidolla.

Kun määrärahat ovat olleet tiukalla ja liikuntapuolen kehittäminen heikolla huomiolla, ovat monet liikuntapaikat päässeet repsahtamaan. Kouluilta ei ole puuttunut neuvokkuutta, vaan liikuntamahdollisuuksien kehittämisessä ovat vanhempainyhdistykset antaneet talkooapua ja jonkin verran on hyödynnetty myös julkista tukea.

Nyt kaupunki on päättänyt satsata lähiliikuntapaikkoihin. Investointeihin on saatavissa myös valtionapua, kuten Könönpellonkin tapauksessa. Parhaassa tapauksessa liikuntapaikkainvestoinnit poikivat säästöjä sote-puolella.